Uit de Cook and Shoot draad: Pizza Mediterranea, met verse rozemarijn en thijm.
3 rijpe tomaten ontvellen in wat heet water, doormidden snijden, de pitjes en het vocht opvangen. Tomaat in reepjes snijden, mozzarella in stukjes snijden (10 mini-bolletjes doormidden gesneden, of 1/2 bolletje buffelmozzarella), oude kaas raspen. Met de staafmixer of blender een saus maken van het tomatenvocht, een flinke scheut olijfolie, 2 kleine of 1 grote teen knoflook, 1 eetlepel verse rozemarijn en 1 eetlepel verse thijm. Het wordt een heel dunne saus. Op de pizzabodem smeren en beleggen met de tomaat en oude kaas aan de buitenkant en de mozzarella aan de binnenkant. 8 - 10 minuten op 285 graden (met pizzasteen).
Ik heb overigens de perfecte instellingen voor pizza in mijn oven gevonden: 285 graden boven en onder warmte, pizzasteen 1,5 uur voorverwarmen, en een bakpapiertje onder de pizza.