Vegatopia Forum

Sauzen en salsa's zelf maken

0 leden en 5 gasten bekijken dit topic.

Ariel

Re:Pastasaus!
« Reactie #100 Gepost op: 17 september 2006, 09:36:49 »
Heeft iemand lekkere pastasaus recepten om zelf met mijn blender te maken?

En is het dan lekkerder om tomaten eerst in de oven te roosteren, of gewoon gelijk in de blender te doen?...

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Pastasaus!
« Reactie #101 Gepost op: 17 september 2006, 11:34:57 »
Heeft iemand lekkere pastasaus recepten om zelf met mijn blender te maken?

En is het dan lekkerder om tomaten eerst in de oven te roosteren, of gewoon gelijk in de blender te doen?...

Ik zou die eerst roosteren inderdaad. Misschien beter nog in pan stoven met een knoflookje, rode ui en lekkere olijfolie. Daarna in de blender met verse basilicum.

Paranootje

Re:Pastasaus!
« Reactie #102 Gepost op: 18 september 2006, 19:04:08 »
Men neme een kom en gooit daarin:

blik tomatenpuree
water
ketjap manis
beetje ketchup
Italiaanse tuinkruiden
en een
halve zak soepgroenten.

Alles goed mengen en op de lasagnebladeren smeren.
« Laatst bewerkt op: 18 september 2006, 19:05:23 door Paranootje »

Veppie

Re:Pastasaus!
« Reactie #103 Gepost op: 02 oktober 2006, 15:52:26 »
Hmmm, pasta gorilla:

(allereerst, er zit geen bushmeat in)

Nodig:  Een lekkere dikke tomatensaus, al dan niet uit een potje.
            Een stuk gorgonzola.
            Banaan.

gorgonzola lekker laten smelten in je saus en dan vlak voor opdienen stukjes banaan erdoor gooien, banaan moet wel een beetje warm worden maar niet helemaal uit elkaar vallen.

Kan ook lekker zijn met ander fruit (smaakt als pizza tuti fruti) maar ik ben verslaafd aan deze versie (geïnspireerd op pizza gorilla, te krijgen bij la lanterna in ommen)

mir

Re:Pastasaus!
« Reactie #104 Gepost op: 07 december 2006, 12:26:42 »
Wij hadden de gisteren Pasta alla Norma, recept uit Jamie Olivers Italiëboek. Absolute aanrader! Met (uit mijn hoofd) aubergine, tomaten, knoflook, oregano, basilicum, een gedroogd pepertje, kruidenazijn en kaas. In een handomdraai klaar en zeer geslaagd!  :)


Die is inderdaad heeerlijk!

Ik krijg hier wel zin in. Heeft iemand het complete recept?

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re:Pastasaus!
« Reactie #105 Gepost op: 20 december 2006, 19:08:23 »
Wat ik erg lekker vind is pasta met groene derrie.
Keisimpel: olijfolie, daarin geplette gedroogde pepertjes en knof langzaam een beetje fruiten, broccoli min of meer in roosjes toevoegen, wat water, laten pruttelen tot broccoli min of meer gaar is, de boel pureren en  op de pasta draperen. Garneren met gebruneerde pijnboompitten.

Veppie

Re:Pastasaus!
« Reactie #106 Gepost op: 21 december 2006, 16:30:49 »
Garneren met gebruneerde pijnboompitten.


Is dat hetzelfde als roosteren? :ahuh:

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re:Pastasaus!
« Reactie #107 Gepost op: 21 december 2006, 17:42:26 »
Ja

Gwennepen

Re:Pastasaus!
« Reactie #108 Gepost op: 24 december 2006, 21:35:07 »
Hmmm, pasta gorilla:

(allereerst, er zit geen bushmeat in)

Nodig:  Een lekkere dikke tomatensaus, al dan niet uit een potje.
            Een stuk gorgonzola.
            Banaan.

gorgonzola lekker laten smelten in je saus en dan vlak voor opdienen stukjes banaan erdoor gooien, banaan moet wel een beetje warm worden maar niet helemaal uit elkaar vallen.


Dit is :yummie:

miepje

Re:Pastasaus!
« Reactie #109 Gepost op: 28 december 2006, 16:45:44 »
Laatst per toeval een lekkere saus gemaakt. Na heel veel pogingen van pasta met spinazie had ik al lang ooit besloten het niet meer zelf te proberen. Laatst kon ik de verleiding toch niet weerstaan en heb ik per ongeluk iets 'devines' gemaakt ;)

Spinazie-pesto-saus:

hierin gaan een aantal tenen knoflook en wat rode uit (fruiten), vegaballen in schijfjes, 450 gram (liefst verse) spinazie, en een zakje kip-pesto-saus (is vega), De pasta kook je in wat bruchetta en hiervan kan ook nog wat extra in de saus (niet echt nodig). Wat verse parmezaan erover serveren en smullen maar!

Mloes

Re:Pastasaus!
« Reactie #110 Gepost op: 29 januari 2007, 15:07:34 »
ik maak soms het volgende

Nodig:
- pasta
- 2 blikjes gepelde tomaten
- ui
- knoflook
- groenten
- laurierblad
- peper/zout
- orgegano
- thijm

Bereiding:
Ui en knoflook fruiten
groenten erbij
als alles gaar is de blikjes tomaat erin
laurierblad erbij
kruiden erbij
aan de kook brengen 35 minuten op laag vuur laten pruttelen met het deksel op de pan.
Ondertussen pasta koken.
Saus op smaak brengen met peper en zout

Na 35 minuten en als de pasta klaar is de pasta afgieten en door de saus doen. (vergeet het laurierblad er niet uit te halen)

Alles in een ingevette ovenschaal , geraspte kaas erover
en ongeveer 10 á 15 minuten op 180 graden in de oven :)
« Laatst bewerkt op: 30 januari 2007, 10:55:27 door Mloes »

Offline willem

  • *****
  • 2.430
  • Geslacht: Man
Re:Pastasaus!
« Reactie #111 Gepost op: 06 februari 2007, 09:22:44 »
Ik gebruik altijd de Euroshopper Pastasaus als basis. Lekk1er en ook nog helemaal vegan.
toen ik dit bericht maakte was er nog een grote pot van deze pastasaus. Dit hebben ze veranderd in een kleine. Driekwart jaar geleden ongeveer. Ik heb eindelijk de samenstelling eens bekeken, want ik ging er voetstoots van uit dat deze dezelfde was. Nee dus!
WAARSCHUWING: er zit kalfsbouillon in dit potje.
wees verdraagzaam, oftewel onderdruk je neiging te onderdrukken

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Pastasaus!
« Reactie #112 Gepost op: 06 februari 2007, 09:49:47 »
Ik gebruik altijd de Euroshopper Pastasaus als basis. Lekk1er en ook nog helemaal vegan.
toen ik dit bericht maakte was er nog een grote pot van deze pastasaus. Dit hebben ze veranderd in een kleine. Driekwart jaar geleden ongeveer. Ik heb eindelijk de samenstelling eens bekeken, want ik ging er voetstoots van uit dat deze dezelfde was. Nee dus!
WAARSCHUWING: er zit kalfsbouillon in dit potje.
Ah, aardig van Euroshopper dat ze de saus extra lekker hebben gemaakt  :P
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Gwennepen

Re:Pastasaus!
« Reactie #113 Gepost op: 22 mei 2007, 14:38:38 »
Een vriendin bestelde een keer een tostie met bolognesesaus eroverheen.Dat kan natuurlijk ook met wat voor vegetarische pastasaus dan ook.

Heb ik net op. Met de pastasaus van gisteren. :yummie:

mjets

Re:Pastasaus!
« Reactie #114 Gepost op: 22 mei 2007, 15:14:03 »
Groentes die er nog in huis zijn, bakken en sudderen met Italiaanse kruiden.
Door de magimix. Klaar (en zo vetloos... )
En dan verse pasta met rucolasla en turksplatbroodje erbij.. hmmm

Offline lianne

  • **
  • 79
Re:Pastasaus!
« Reactie #115 Gepost op: 27 mei 2007, 00:02:37 »
Ovenpasta met kaas-roomsaus!

Offline blingda

  • ***
  • 149
  • Geslacht: Vrouw
Goede aioli zelf maken
« Reactie #116 Gepost op: 26 januari 2008, 16:46:14 »
Hoi allemaal,

Ik heb laatst zelf geprobeerd een aiolie mayonaise te maken, maar dat pakte nogal verkeerd uit :S
Nu vraag ik me eigenlijk af hoe je echt een goede, lekkere friszure aiolie maakt. Ik heb wel de standaard recepten gezien: gewoon met olijfolie, zout peper en eierdooiers, maar daar krijg ik niet de echt lekkere mee.
Hoe doen restaurants het toch, die lekkere zoetzure smaak?
Mosterd, citroen, creme fraiche?

Tips zijn zeer welkom!!

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Goede aioli zelf maken
« Reactie #117 Gepost op: 26 januari 2008, 17:04:13 »
Aioli is verwant aan mayonnaise, dus het basisidee ervan is een emulsie van olie en citroensap. Die zorgt voor de romigheid (room is namelijk ook een emulsie, namelijk van water en melkvetten) en het citroensap zorgt voor het zure. Citroensap is dus niet zomaar een ingredient, het is essentieel.

En laat Wikipedia er nou wat interessants over te zeggen hebben ook!

Citaat
Ingrediënten

    * 4 teentjes knoflook
    * 1 eierdooier
    * 2,5 dl olijfolie
    * zout
    * enkele druppels citroensap

Bereidingswijze

De knoflookteentjes uitpersen of fijnmaken, de eierdooier toevoegen met een snuf zout. Al klutsend met een garde of een vork druppelsgewijs de olijfolie toevoegen met een paar druppels citroensap naar smaak.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Goede aioli zelf maken
« Reactie #118 Gepost op: 26 januari 2008, 23:12:04 »
En je moet je olie ook zorgvuldig kiezen, of een mengsel gebruiken. De scherpe olie maakt het niet lekkerder.
,,,,فلافل

mariiete

Iemand een idee over lekkere satésaus?
« Reactie #119 Gepost op: 26 juli 2010, 00:56:12 »
ik las in de GezondGids dat de satésaus van remia als beste was getest.. maar is tie ook zo lekker / gezond / goed voor ons? :-\ iemand ervaringen?