Nog eens in Lier, in de Nieuwe Schapestal, dat de redactie om mij onbekende redenen niet in de restaurantgids opneemt. Is voor ons een verademing tussen de gastronomische gemeenplaatsen. Zoals vorige keer de twaalf vegetarische mezze met oa. bonen in chili, linzen, Iraanse rijst (keuken is Iraans getint),
spinazie in yoghurt, groenten - en labbonentaartje, komkommerblokjes, aubergine-eierbereiding, samosa, lekkere paprika-notenpasta. Amuses komkommersoepje, toastje roomkaas en - meer voorkomend schoonheidsfoutje, vorige keer vermeden - toastje zalmterrine. Al onze kommetjes waren leeg.
Naast de mezze zijn er een drietal vegetarische hoofdgerechten. Leuk uitziende menukaart en apart, net, paarsig interieur.
Wel zijn de warme mezze niet echt heet. Ik weet niet of dat een kritiek moet zijn. In Griekenland worden ook lauwe, op voorhand bereide gerechten geserveerd. Koelen die mezze in de glazen kommetjes ook redelijk vlug af? Het stoorde me niet echt, stelde het wel vast.