In Athene kun je nog steeds zonder problemen vegetarisch eten. Vegan wordt wat lastiger, denk ik, maar ik heb de afgelopen twee dagen ook lekkere vegan gerechten/gerechtjes gehad, waaronder favabonen met uienchutney en de onvermijdelijke dolmades. Daarnaast een bloedhete moussaka, bladerdeeg gevuld met feta, een prima salade, hummus, auberginepasta, ravioli 'van het huis' (opvallend veel pastagerechten, die blijkbaar toch echt 'Grieks' zijn), tzatziki. Op vrijwel elke kaart stonden meer dan genoeg gerechten - en zelfs in het hotelrestaurant waar we lunchten leidde de aankondiging 'er zijn twee vegetariƫrs in het gezelschap' niet tot paniek ('Ja ja, geen probleem').
Geinig is dat in de toeristische straatjes (waar we uiteindelijk niet hebben gegeten) alle restaurants een Ipad hebben, met alle gerechten netjes gecategoriseerd. We hebben dus ook enkele slideshows uit de folder 'vegetarisch' kunnen bekijken.