Vegatopia Forum

Asperges, wit en groen

0 leden en 8 gasten bekijken dit topic.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Asperges
« Reactie #100 Gepost op: 01 juni 2005, 00:15:48 »
ik kook ze zo'n 10 minuten. Aan de onderkant snijd ik een groot stuk af, soms wel een 3e, en ik schil ze dik, dan heb je geen last van draadjes, want daar word ik heeeeeeel chagerijnig van. Net als bij sperciebonen.
« Laatst bewerkt op: 01 juni 2005, 00:16:00 door Hizikigrrrl »

Offline Nevyn

  • *****
  • 1.426
  • Geslacht: Vrouw
Re:Asperges
« Reactie #101 Gepost op: 01 juni 2005, 09:19:34 »
Ik heb niet zo heel erg verstand van asperges, eet ze zelf niet, maar ik denk ook niet dat je dat draderige weg kunt koken. Volgens mij is dat gewoon een kwestie van dik genoeg schillen. Daarom moet je ook nooit van die dunne asperges kopen, daar blijft niks van over na het schillen.

Kiwi

Re:Asperges
« Reactie #102 Gepost op: 01 juni 2005, 09:24:43 »
Dat denk ik eerlijkg ezegd ook. Als je ze langer kookt worden ze wel papperiger, maar de draden blijven.
Met sperciebonen heb ik eigenlijk bijna nooit last van draden, of het is gewoon niet zo erg als bij asperges.

Offline bart

  • *****
  • 2.585
  • Geslacht: Man
Re:Asperges
« Reactie #103 Gepost op: 06 juni 2005, 15:47:46 »
argh! Bitter en draderig...
Wat doe ik verkeerd?
ik heb ze geschild en een stuk van de onderkant gesneden. En toen een kwartiertje gekookt en toen nog even laten staan.

Nou, dat klinkt als kutasperges. Asperges moeten eigenlijk op de dag dat ze gestoken worden meteen de pan in, anders worden ze bitter en draderig. Dat haal je natuurlijk nooit, maar hoe ouder de asperge, hoe naarder hij wordt. Droogt uit, gaat verkleuren, bleuh.
Probeer het eens bij de luxe-groenteboer, dat zou beter moeten gaan.
It's a long way to the top if you wanna rock n' roll

SanderV

Re:Asperges
« Reactie #104 Gepost op: 14 juni 2005, 09:15:38 »
Gisteren naar Limburg geweest, asperges meegebracht die die ochtend waren gestoken en gisteravond gelijk gekookt & gegeten met een boter-roomsaus. Heerlyck!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Asperges
« Reactie #105 Gepost op: 05 april 2006, 16:28:06 »
Zo langzamerhand begint de aspergetijd weer. Iemand nog leuke gerechten?
,,,,فلافل

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Asperges
« Reactie #106 Gepost op: 05 april 2006, 21:15:49 »
Toevallig kwam ik net een vegetarian times recept tegen. Klinkt bijzonder.

Steamed asparagus with raspberry-yoghurt sauce
four servings (side dish)

1 pound trimmed fresh asparagus (about 20 spears)
1/4 cup plain yogurt
2 tablespoons finely chopped red bell pepper
2 tablespoons raspberry vinegar
1/2 teaspoon sugar
1/8 teaspoon crushed fennel seed
Salt and freshly ground black pepper

Steam asparagus until bright green and just tender, about 6 minutes. Meanwhile, combine remaining ingredients in a small bowl: whisk well. Arrange asparagus on a serving platter. Drizzle yogurt sauce over asparagus. Serve immediately.
Eet gezond & eet taartjes

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Asperges
« Reactie #107 Gepost op: 01 mei 2006, 14:11:42 »
Gisteren heb ik bij een boerke asperges (en aardbeien) gekocht :cheer:!
« Laatst bewerkt op: 01 mei 2006, 14:12:04 door Piek »
Eet gezond & eet taartjes

Re:Asperges
« Reactie #108 Gepost op: 06 juli 2006, 12:55:04 »

Citaat
Wil je afslanken, eet dan 3x per week asperge!

Woeha!
Ik denk dat vooral de portemonnee aardig zal slinken.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re:Asperges
« Reactie #109 Gepost op: 06 juli 2006, 18:47:16 »
na 23 juni is het seizoen over.. dan wordt t uit pot of vriezer...  :-X
Za Zemiata!

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Asperges
« Reactie #110 Gepost op: 06 juli 2006, 20:08:26 »
De 23e? Hoe laat precies? ;)
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Asperges
« Reactie #111 Gepost op: 07 juli 2006, 13:25:22 »
na 23 juni is het seizoen over.. dan wordt t uit pot of vriezer...  :-X

Ik heb nog nooit asperges uit een vriezer gegeten, maar ik ben er zeker van dat er een groot gemeen complot van aspergehaters achter potten asperges zit: wie die dingen ooit heeft gegeten denkt dat asperges smerig zijn. En eet dan dus geen echte meer...
This is between me and the vegetable!

Re:Asperges
« Reactie #112 Gepost op: 07 juli 2006, 13:30:56 »
maar ik ben er zeker van dat er een groot gemeen complot van aspergehaters achter potten asperges zit

Een kompot-theorie. ;)
« Laatst bewerkt op: 07 juli 2006, 13:31:16 door T de Fr@ñce »
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Asperges
« Reactie #113 Gepost op: 07 juli 2006, 13:41:18 »
Wis en drie!
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Asperges
« Reactie #114 Gepost op: 26 april 2007, 17:22:47 »
Ze zijn er weer! Witte asperges. Yum. Iemand nog een lekker asperge recept?
,,,,فلافل

Harry

Re:Asperges
« Reactie #115 Gepost op: 26 april 2007, 17:32:37 »
Wij hadden op de middelbare school een leraar Frans, die heel smakelijk kon vertellen over zijn jaarlijkse gang naar Limburg om asperges te halen. Op mijn vraag hoe hij die at, antwoordde hij dat hij gewoon een bord vol asperges met alleen maar roomboter erop at. Hij gaf er ook een wijnadvies bij, maar dat ben ik vergeten. Zal wel een Pinot Blanc geweest zijn. Kijk, zulke leraren daar steek je nog eens iets van op.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Asperges
« Reactie #116 Gepost op: 26 april 2007, 17:38:32 »
Kun je volgens mij ook waanzinnig lekkere kroketten van maken
:gossip:hou Koken en Zo in de gaten...
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Asperges
« Reactie #117 Gepost op: 26 april 2007, 17:39:10 »
Ik ben normaal ook zeer van het niet klooien met witte asperges maar ze met aardappel, een gepocheerd eitje en gesmolten boter eten (en wat lenteui) maar nu had ik ze laatst gemarineerd en daarna door de citroenmayo gegooid en op een Italiaans broodje en dat was ook wel errug lekker.

edit: joooaaah kroketten  :hungry:
« Laatst bewerkt op: 26 april 2007, 17:40:10 door Selly »
,,,,فلافل

Harry

Re:Asperges
« Reactie #118 Gepost op: 26 april 2007, 17:43:56 »
Wij maken ook wel eens aspergetaart. Als je wilt, dan wil ik wel eens gaan neuzen in de kookboeken.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Asperges
« Reactie #119 Gepost op: 29 april 2007, 17:38:05 »
Wij maken ook wel eens aspergetaart. Als je wilt, dan wil ik wel eens gaan neuzen in de kookboeken.

Is dat van groene of witte asperges?
,,,,فلافل