Lovenswaardig, dat bladeren. De zoekfunctie had je de tijd bespaart overigens. Hier alvast een receptje:
Aspergefrittata
(Met 400g groene asperges):
Knak het houtige gedeelte van de stelen af.
Fruit 2 uien en twee tenen knoflook, doe er de asperges bij en laat het ongeveer 5 minuten bakken (af en toe roeren). Gooi er een klein bosje rucolasla bij (goedkoop op de markt, betaalbaar bij de biologische winkel, schandalig duur bij de AH). Klop 8 eieren luchtig in een kom schep het groentemengsel, wat zout en peper erbij. Nog wat olie in de koekenpan doen en het eimengsel erbij doen. Vuur laag en in 10 minuten stevig laten worden.
Nou kan je twee dingen doen. Je kan de frittata voorzichtig omdraaien met een pannenkoekenmes en een bord (3 minuten). Of je zet de koekenpan met het ei erin onder de grill tot de bovenkant van het ei gaar is (tijd afhankelijk van je grill).
In Italie eten ze frittata's afgekoeld, maar ik vind ze warm lekkerder.
Witte asperges: Probeer ze zo vers mogelijk te krijgen (=jat ze 's nachts bij de boer uit het land). Je kan er bijvoorbeeld chips van bakken of tempura van vaken.