In de oven gebakken spinazie risotto
25 gram boter
1 knoflookteentje, geperst
1 rode ui, gehakt
100 gram risotto rijst
1 tl verse rozemarijn, gehakt
300 ml groentenboullion
250 ml wite wijn
1 gegrilde rode paprika, in repen
1 gegrilde gele paprika, in repen
50 gram verse spinazie
verse parmezaan, geraspt
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een grote ovenschaal en voeg hier de boter en knoflook aan toe. Plaats ongeveer 2 min. in de oven en voeg dan de ui en rozemarijn toe.
Na zo'n 4 min. voeg je de rijst en de wijn toe. Zet het terug in de oven en zodra de wijn is opgenomen voeg je de helft van de boullion toe.
Hierna is het een kwestie van proeven hoe gaar de rijst is en beslissen of je meer boullion gaat toevoegen. Als de rijst bijna gaar is voeg je de spinazie en de paprika toe. Roer het goed door en plaats nog even terug in de oven.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de kaas nog toe.
Heel erg lekker met een groene salade.
Uit: BBC GoodFood "101 veggie dishes"