Ik denk dat we in Catania bij hetzelfde restaurant zijn geweest, bij mijn weten zit er maar een vega restaurant. Waren het meerdere ruimtes, met rieten onderzetters en hardcore tofugerechten als vegetarische rollade? ;-)
In Trapani vond ik het erg lastig, daar was ik echt dolgelukkig toen ik een snackbar tegenkwam die sandwiches met kikkererwten serveerde. Caponata kan inderdaad ook, dat heb ik daar ook op. Maar dan de appelversie.
Catania en Palermo zijn de twee grote steden, daar valt het nog mee. Syracusa, Trapani, Erice, Porto Palo en Favignana zijn beduidend lastiger.
Ik spreek de taal ook niet goed, dus dan durf ik ook niet zo makkelijk te 'onderhandelen' over eten. Overigens hadden ze daar wel het lekkerste ijs! Er zit een keten met ijs op stokjes, gemaakt van noten. Ik weet niet meer hoe de keten heet, maar er zat in filiaal in Syracusa, in Ortigia, in een straat achter de Duomo.