Voor aardappelpuree kun je het beste kruimige aardappels gebruiken (op veel zakken staat volgens mij al 'geschikt voor aardappelpuree' voor aardappelklunzen zoals jij
).
Schil de aardappelen, verdeel ze in niet al te grote stukken en kook ze in water met voldoende zout (voor je dochter is 'voldoende zout' waarschijnlijk 'een heel klein beetje' of helemaal niet).
Giet de aardappelen af. Als je geen melk en boter wil gebruiken, vang dan het kookvocht op. Stamp de aardappels fijn en vermeng met kookvocht en een scheutje (olijf)olie, of met melk en boter. Roer nu voorzichtig (liefst met een garde) aardappelen en vocht tot een puree, voeg naar behoefte beetje bij beetje extra vocht toe. Roer niet te veel, dan wordt de puree een soort 'lijm'. Voor grote mensen zou ik ook wat nootmuskaat toevoegen, maar dat is waarschijnlijk te heftig voor je dochter.
Aardappelpuree kun je prima in porties invriezen in voor de diepvries geschikte bakjes of zakjes. Niet in boterhamzakjes oid.