Er is wel een verschil tussen gamba's en scampi's.
Een gamba is een garnaal en een scampi is een kleine kreeftsoort.
Wat betreft de voedingswaarde:
Hollandse garnalen: 17 mcg/100g
Gamba: 5 mcg/100g
Kreeft: 2 mcg/100g
Hoewel grote verschillen, zijn het goede bronnen voor vitamine B12 waarvoor een ADH is opgesteld van 2,8 mcg.
Waw, ook dat nog.
Ik at tot voor twee maand scampi's, in België, maar nu gamba's, in El Hierro, Canarias. Niet te vergelijken, die gamba's schrompelen helemaal weg, haast niets blijft over in de pan. Plus drie keer minder B12 gehalte dan scampi's
Ik heb hier geen toegang tot scampi.
Dat komt nooit goed.
Dat wordt terug volle veganiër worden en B12 slikken
(mossels hebben ze hier ook niet, ttz ze worden per stuk verkocht ipv per kilo, mejilla's)
250 gram scampi per week komt op 7 (zeven) mcg per dag, en de aanbevolen dosis is 200 a 300 milligram per dag volgens wiki, zegt Poek.
Of is mcg geen milligram soms?
En gamba's leveren dan drie keer minder.
Ik mag blij zijn dat ik nog leef na een jaar van tekort opbouwen.
Maar jij spreekt van een ADH van 2,7 terwijl Poek spreekt van 200a 300.
Zo raak ik er niet uit.
Ik voel me wel nog goed moet ik zeggen, maar die tekorten bouwen zeer langzaam op (en af), de eerste klap kreeg ik ook pas na twee-drie jaar vegan.
Ik hoop nog dat jouw cijfers de juiste zijn. Dan zou het me nog lukken.