In het blad Leven (1-2003) van de
Vegetariers Bond staat ook een zeer positieve recensie van dit kookboek.
Zelfs de Elle van februari noemt het boek even!
Bekijk het boek bij
Amazon.com.
Recensie van
Bol.com :Handboek vegetarisch koken, geschreven door een beroemde chef-kok die erg hecht aan herkomst en kwaliteit van producten. Kooktechnieken en -principes komen aan de orde, evenals de invloed die een kook- of bakproces heeft op een ingredient. Verdeeld over 10 hoofdstukken worden ca. 250 interessante recepten uit alle delen van de wereld duidelijk besproken: soepen en stoofpotten, seizoensalades, groente, pasta, granen, bonen en peulvruchten, tofoe, tempeh en seitan, brood, smaakmakers en toetjes. De benodigde ingredienten bij elk recept staan in blauw gedrukt. Extra tips staan gedrukt in een tekstblok met blauwe steunkleur. Mooi uitgegeven standaardwerk met veel informatieve zwartwitpentekeningen van werkwijzen, plus enkele foto's in zwart-wit. Bevat diverse menusuggesties voor de verschillende seizoenen. Een serieus handboek dat qua degelijkheid en uitvoerigheid het best te vergelijken is met standaardwerk van Helene Matze 'Basis kookboek moeder aarde'*, maar Berly's boek is verfijnder, meer culinair. Bovendien is het veel fraaier uitgegeven, en op beter papier. Een prima vervanger van Matze! Met een lijst van in keukengerei gespecialiseerde winkels in Nederland en Belgie, andere nuttige adressen, en een zeer uitgebreid alfabetisch register.
(Biblion recensie, Virgi Smits-Beuken)