Kun je bij Samtosa ook veganistisch eten?
En kunnen ze rekening houden met een dieet, bijv. glutenvrij?
Jazeker, maar meldt het even van te voren. Ze hebben ook lekkere toetjes met soja-ijs die niet standaard op de kaart staan, maar je kunt er dus altijd om vragen!
Zit het restaurant toevallig in de buurt van het station?
Hoe bekend ben je in den Bosch? Als je de weg niet weet, en je loopt door het centrum is het ongeveer een kwartiertje lopen. Weet je een binnendoorweg ben je er in 10 minuten. Er stopt trouwens ook een bus voor de deur.
Alvast een blik werpen op de kaart?
KOUDE VOORGERECHTEN
Auberginerolletjes gevuld met hazelnoottappenade en begeleid door een tomatentartaartje.
Gegrilde paprikapaté met een knapperig dakje van gecaramellisseerde suiker, geserveerd op dunne plakjes gemarineerde courgette.
Salada Patata van zoete aardappel, salie en lenteui.
Pepita, gebakken feta in een knapperig korstje van pompoenpitten geserveerd op een veldsla-salade met yoghurt-soyudressing.
SOEPEN:
Knoflook- amandelsoep
Consommé Double van venkel, tomaat en zeegroenten
WARME VOORGERECHTEN:
Courgette sandwich van gegrilde courgette en haloumikaas.
Risotto rosso met gemarineerde raddicchio, rode ui, rode biet en rode wijnsaus.
Blini, luchtige dilleblinis met gepocheerd ei en romige saus van raapstelen.
Tompouce van flinterdun fillodeeg met gebakken shi-takes, gecaramelliseerde witlof en zachte kerriesaus.
HOOFDGERECHTEN:
Geitenkaastimbaaltje, zeer verfijnd gerecht van milde geitenkaas gevuld met kastanjechampignons en rode pesto, omringd door oesterzwammen en witte wijnsaus, geserveerd met rijst of friet en seizoensgroenten
Zuurkoolbombe, linzenpannekoek royaal gevuld met zuurkool, rookkaas en banaan.
Kaasfondue, klassieke kaasfondue verrijkt met naar keuze: thaise kruiden of tomaat en oregano.
Shepherds dinner, een variant op de traditionele Engelse "Shepherds pie" bestaande uit zachte aardappelpuree, kruidig noten-seitangehakt, gesmoorde groenten en gravy.
"Chong Ho", rijkelijk gevulde loempia met wortel, prei en knapperig gebakken tempé.
Kleurige terrine van spinazie, ricotta, boterbonen en knoflook.
"Domoda", West-Afrikaanse schotel van diverse groenten gestoofd in pittige pindasaus.
PASTAGERECHTEN:
Papardelle Carbonara met room, ei, zongedroogde tomaat en basilicum(ook als voorgerecht).
Stracci Pomodori, lasagne met olijven, knoflook, tofu en tomatensaus (ook als voorgerecht).
NAGERECHTEN:
Shake "Moonberry Delight", luchtige shake van bosbessen, yoghurt, vanille-ijs en een lekkere toef slagroom.
Tiramisu, nergens zo lekker! Een ongeëvenaarde topper dit nagerecht samengesteld uit mascarpone, koffie, likeur en lange vingers.
SAMTOSA kaasselectie
"Jamaica Dream", abrikozenbrownie met kersensorbetijs.
"Mamaloe", romige rijstpudding met geconfijte appel en kwarkroome kaart