Ingrediënten: 1 kg witlof, 1 ui, 2 tomaten, 1 groene paprika, 25 g boter, 2 dl tomatensap, tabasco, 1 blik mais (ca. 300 g), peper, zout, 1 tl suiker, worcestersaus, 75 g tortillachips, 100 g geraspte oude kaas
Hulpmiddelen:
Voorbereiding: Snijd het witlof in stukjes, was deze en kook ze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten.
Snipper intussen de ui fijn. Kruis de tomaten in, dompel ze in kokend water, ontvel ze en snijd ze in stukjes. Snijd de paprika in stukjes.
Bereidingswijze: Verhit de boter en bak de ui ca. 3 minuten zachtjes. Voeg de paprika toe en laat deze ca. 3 minuten meebakken. Voeg tomaten, tomatensap, mais, witlof en ca. 8-10 druppels tabasco toe. Met het deksel op de pan 10 minuten stoven. Het geheel op smaak brengen met peper, zout, suiker en enkele druppels worcestersaus.
Verwarm de oven of de grill voor.
Doe het mengsel over in een ovenvaste schotel. Verdeel de tortillachips over de witlof-maisschotel. Strooi de geraspte kaas erover en plaats de schotel even onder de grill of in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.
Serveren met rijst, tagliatelle of aardappelpuree.