De bakkers onder jullie wil ik graag ‘Bakken’ aanbevelen, ook al is het geen volledig vegetarisch kookboek, omdat je er werkelijk veel mee kan leren. De uitgebreide inleiding (60 pagina’s) biedt eerst en vooral basisinformatie over de ingrediënten voor deeg, over deegsoorten en keukengerei. Daarop volgen basisrecepten voor meer dan twintig soorten deeg, met aanwijzingen voor het vormen en bakken van deeg en voor het maken van sierranden en decoraties. Ten slotte komen talloze vullingen en sauzen aan bod voor hartig en zoet gebak. Het receptengedeelte bestaat uit verschillende hoofdstukken.De eerste vier bieden recepten voor hartig gebak zoals quiches, pasteien en taarten. Ongeveer een derde is vegetarisch. De volgende zes hoofdstukken bevatten recepten voor zoet gebak, waarvan heel veel met fruit en ook noten worden vaak gebruikt. De instructies zijn heel duidelijk, de moeilijkheidsgraad varieert van eenvoudig tot redelijk moeilijk. De vele foto’s maken er een kleurrijk boek van.
Titel: Bakken
Auteur: Catherine Atkinson
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Verdeler voor België: Agora Uitgeverscentrum
ISBN: 905920056-X
256 p., harde kaft, kleurenfoto’s
Prijs: 19,95 euro