Vertaald in het Nederlands van de pcrm.org website:
Essentiële vetzurenStukje eruit gequote: " Al zijn supplementen en toevoegingen van olie niet typisch nodig in het vegetarisch dieet, een goede bron van omega-3 vetten zou elke dag moeten ingenomen worden. Alfa-linoleic acid (ALA), een vaak voorkomend omega-3 vetzuur, wordt aangetroffen in veel soorten groenten, bonen en fruit. Meer geconcentreede bronnen kunnen gevonden worden in oliën als canola, lijnzaad, sojaboon, walnoot en tarwekiemen. Maïs, saffloer, zonnebloem en cottonseed olieën zijn over het algemeen laag in ALA.
Omega-6 vetzuren, zoals gamma-linolenic acid, kunnen gevonden worden in meer zeldezame oliën waaronder black currant [zwarte bessen], bernagie, evening pimrose [Teunisbloem] en hennep oliën.3
Visolie werd gepopularizeerd as een hulp tegen alles wat met hartprobelemen en arthritis te maken heeft. Het slechte nieuws over visolieën is dat omega-3's in visolie zeer onstabiele moleculen zijn die de neiging hebben te decomposeren gedurende dit proces gevaarlijke vrije radicalen loslaten. Onderzoek heeft aangetoond dat omega-3's in een meer stabiele vorm aangetroffen worden in groenten, fruit, en bonen.6,7 "