Wel, een tijdje geleden gaan eten in een taverne/restaurant ergens in het Maasland. Mijn moeder was ter plekke gaan reserveren om zeker te zijn dat ik, als veganist, ook nog iets kon eten. De kok leek perfect op de hoogte, zei zelfs dat een groenteburger waarschijnlijk niet ging.
Hoopvol nam ik die dag plaats aan de feesttafel. Het voorgerecht was niet origineel, wel erg lekker. Wat groenten en fruit door een frambozenvingarette. De soep sloeg ik over, de kok had gezegd dat daar vleesbouillon in ging zitten. So far so good.
Maar dan kwam het hoofdgerecht: Een bijna-identieke kopie van het voorgerecht, met wat droge pasta en een gore halflauwe broccoli/bloemkool/wortelenmix die duidelijk herkenbaar uit een diepvrieszak van een goedkopere supermarkt kwam. Het dessert was fruit, maar dat was ik ondertussen kotsbeu gezien.
Wat ik me dan afvraag: Heeft die kok dan helemaal geen inspiratie? ("Nee, anders zou hij niet achter het fornuis van een 'twaalf-in-een-dozijn-taverne' staan.") Waarom denken mensen toch meteen dat je een gezondheidsfreak bent?
Het was helaas een feestje van m'n grootmoeder dat ik niet wou verknallen met mijn teleurstelling. Terwijl zij meer dan 30 € per persoon moest betalen, zonder drank. Met wat droge pasta en groenten uit de diepvries voor minder dan één euro heeft die zaak goed verdiend aan mij, denk ik dan.