Je kunt natuurlijk ook 's avonds wat nootjes eten bij een glas wijn. Pistachenoten of de ongelooflijk verslavend lekkere pepita-mix van de Aldi (zakje kost 79 cent, geloof ik). Borrelhapjes zijn gezellig, en als ze dan ook nog gezond zijn: des te beter.
Een recept voor een pompoencurry met pinda's. Neem ongezouten, hele pinda's en rooster ze. Kook ze een half uur, zodat ze opzwellen en minder hard worden. Rooster komijnzaad, mosterdzaad en sesamzaad en maal ze fijn in de vijzel (ongemalen kan overigens ook, als je wilt). Fruit knoflook en gember in een wok, voeg pompoen toe, beetje zout, kurkuma en het komijn-/mosterd-/sesammengsel. Na een paar minuten flink bakken kokosmelk, eetlepel pindakaas en chilikruiden erbij. De pinda's kun je er nu ook wel bij gooien. Op laag vuur koken tot de saus is ingedikt en de pompoen zacht is geworden. Serveer met basmatirijst en pappadums.