Vegatopia Forum

Rijstpapier/loempia's

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

overanalizing

Rijstpapier/loempia's
« Gepost op: 17 februari 2003, 14:50:03 »
Heb van die leuke ronde blaadjes (16cm) rijstpapier in de toko gekocht. Maar ik krijg ze niet dicht! Ik wou ze vullen met seitangehakt, om dan te stomen. Daarvoor had ik de blaadjes eerst geweekt in lauw water. Plakken deden ze echter niet.

Iemand tips?
« Laatst bewerkt op: 25 april 2004, 17:16:48 door bart »

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Rijstpapier
« Reactie #1 Gepost op: 17 februari 2003, 15:00:06 »
misschien van maizena of een ander bindmiddel met wat water een soort lijm maken?
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Rijstpapier
« Reactie #2 Gepost op: 17 februari 2003, 15:06:45 »
bij mij plakt het altijd als een idioot maar ik heb het nog nooit gestoomd.
Kun je niet ze dichtvouwen en ze met de de openkant naar onder in het stoommandje leggen? Ze zijn neem ik aan het groot om ze dicht te binden met iets als bieslook.
,,,,فلافل

overanalizing

Re:Rijstpapier
« Reactie #3 Gepost op: 17 februari 2003, 15:09:44 »
Mmmh,ja valt te proberen.

Wou eerst wat suikerwater maken, maar suiker en stomen lijkt me niet zo'n goed idee.
Die pakketjes met seitan heb ik trouwens afgebonden met reepjes uit het groen van een prei. Helaas was het rijstpapier inmiddels zo doorweekt dat het begon te scheuren. Toen ze uit de stomer kwamen gaven ze wel een heerlijk geparfumeerde geur af. Teveel rijstpapier geeft, euh, een kwakkelig gevoel in je mond.

overanalizing

Re:Rijstpapier
« Reactie #4 Gepost op: 17 februari 2003, 15:13:56 »
bij mij plakt het altijd als een idioot maar ik heb het nog nooit gestoomd.
Kun je niet ze dichtvouwen en ze met de de openkant naar onder in het stoommandje leggen? Ze zijn neem ik aan het groot om ze dicht te binden met iets als bieslook.

Het plakt niet beter als het in de stomer zit. Zelfs als je de velletjes hard tegen elkaar drukt blijven ze niet plakken.
Hoe week jij dan de velletjes?

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Rijstpapier
« Reactie #5 Gepost op: 17 februari 2003, 15:51:10 »
ik spoel ze kort (paar seconden) af onder de kraan en dan zijn ze precies o.k. en plakken ze ook nog.
,,,,فلافل

overanalizing

Re:Rijstpapier
« Reactie #6 Gepost op: 17 februari 2003, 15:55:05 »
 :bloos:
Ah, dan lag het daar misschien aan...

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Vegan loempia's
« Reactie #7 Gepost op: 23 december 2003, 22:20:37 »
Wie heeft er smakelijke tips voor vegan loempiaatjes? Keb filodeeg van Easy Bakery gekocht.
« Laatst bewerkt op: 29 december 2003, 00:23:39 door Sander »
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:vegan loempia's
« Reactie #8 Gepost op: 23 december 2003, 22:29:53 »
Wie heeft er smakelijke tips voor vegan loempiaatjes? Keb filodeeg van Easy Bakery gekocht.

mmm. Ik vind tauge-wortel-prei lekker.
of spinazie munt.
Ideeen van de Thaise kookworkshop waren:

Loempia vullingen

-vegetarisch gehakt. (aanmaken en bakken)
-lente-uitjes
(-roerei)
-verse koriander
-taugé, wortel, kool (even kort bakken om lekken te voorkomen)
-rijstnoedels (even koken)

,,,,فلافل

Offline Draek

  • ******
  • 4.449
  • Geslacht: Man
    • Geen dier voor plezier! Stop het circus!
Re:vegan loempia's
« Reactie #9 Gepost op: 24 december 2003, 00:23:13 »
gewoon wat roerbakgroenten, en een hoop kruiden en smaakmakers toevoegen. Beetje rijst en tofu.

Zo heb ik ze ongeveer altijd.
Stem op de Partij voor de Dieren

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re:vegan loempia's
« Reactie #10 Gepost op: 24 december 2003, 01:11:56 »
Kee, thanx!
En hoe zit het met het deeg? Keb nog niet gezien hoe groot de velletjes zijn. Hoeveel laagjes moet ik over elkaar doen, moet daar nog wat tussen en plakt het vanzelf aan elkaar?
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:vegan loempia's
« Reactie #11 Gepost op: 24 december 2003, 01:46:30 »
Je gebruikt één velletje. Dat leg je neer zodat het een ruit lijkt (dus met één punt naar beneden). Daarop leg je dan de vulling - niet te veel - en dan sla je de beide zijpunten naar binnen waarna je het geheel mooi kan oprollen. Als plaksel om het "envelopje" dicht te plakken kan je een papje van zetmeel (maizena, behangplaksel, whatever) in water gebruiken.
« Laatst bewerkt op: 24 december 2003, 01:47:05 door Christiaan »
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:vegan loempia's
« Reactie #12 Gepost op: 24 december 2003, 09:20:45 »
filodeeg vellen zijn wel groot, loempiavellen (zijn ook vegan) zijn kleiner. Met een filodeeg vel kun je grotere loempia's maken, met meer vulling, dus da's wel lekker.
,,,,فلافل

DeathMetalVeggie

Re:vegan loempia's
« Reactie #13 Gepost op: 25 december 2003, 01:15:16 »
BTW : Laatst die Pangsit gemaakt naar recept van J@N.... LEKKER

Zelfs de vleeseters op kantoor vonden de overgebleven Pangsit de dag erna heerlijk!
Serveer er Pangsit saus bij (te koop bij de toko).

Offline bart

  • *****
  • 2.585
  • Geslacht: Man
Re:vegan loempia's
« Reactie #14 Gepost op: 25 december 2003, 13:51:26 »
In Laos gooien ze er glasnoedels gemaakt van mungbonen in. Te koop in de toko; hoef je alleen maar te laten weken in warm water. Ze zijn vrij taai, waardoor ik ze buiten de loempia niet echt kan waarderen.
It's a long way to the top if you wanna rock n' roll

Offline nicky_too

  • ****
  • 947
  • Geslacht: Vrouw
Re:vegan loempia's
« Reactie #15 Gepost op: 18 februari 2004, 12:08:43 »
BTW : Laatst die Pangsit gemaakt naar recept van J@N.... LEKKER!

Zelfs de vleeseters op kantoor vonden de overgebleven Pangsit de dag erna heerlijk!
Serveer er Pangsit saus bij (te koop bij de toko).

Is dat recept nog ergens te vinden?

En gaat het hier om gevulde dingen of niet?

Het is namelijk zo dat ik bij de Chinees om de hoek ook pangsit (tenminste zo noemt ze het) krijg bij mijn bestelling (ik blief de kroepoek niet) en die is niet gevuld. Het zijn net grote gefrituurde koeken. En ik vind dat lekker, ik hoef er niets in.

Iemand enig idee hoe je dat maakt?

groeten,
Nicky
"AAAH!!"
"HMPF!"

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #16 Gepost op: 02 april 2008, 23:14:30 »
Heeft iemand ook een lekker recept voor een vulling van "rauwe"loempia. Dus waarbij je het rijstvelletje even weekt en dan vult en zo rauw kunt opeten.
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Sil

  • Godswonder
  • ***
  • 452
  • Geslacht: Man
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #17 Gepost op: 02 april 2008, 23:21:47 »
Aja, dat heb ik meerdere keren gedaan. Heel lekker!

De bedoeling is eigenlijk om verschillende bakjes te hebben en combinaties maken:

Geraspte groenten: wortel, komkommer, chinese kool
Geroosterde pitjes
Gebakken Tofu
Kiemen
Zeewier
Mihoen
Gehakte tomaten
kruiden, zoals peterselie of koriander. nhmmmmmm
 :yummie:

Ik heb er nog leuke foto's van.
« Laatst bewerkt op: 02 april 2008, 23:26:58 door Sil »
:koffie: 35, nog steeds veg@

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #18 Gepost op: 02 april 2008, 23:43:50 »
En kun je dit ook een paar uur goed houden in de koelkast? Of droogt het dan uit?
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:Rijstpapier/loempia's
« Reactie #19 Gepost op: 03 april 2008, 09:14:14 »
volgens mij kan t wel in plastic folie in de koelkast, maar weet niet niet 100% zeker.
,,,,فلافل