Resto Como-Como is dicht gelegen bij het Centraal Station (twee metrohaltes verder). Het was er klein en er zat een man of vijf. Je zit er neer op lange banken en op de tafel voor je schuiven dus alle gerechten door op een band.
In het Frans werd ons uitgelegd dat we op de kaart (die je kan lezen op de muur) kan zien welke kleuren borden bij welke soorten gerechten horen en dat je dus gewoon bordjes moet nemen van de band. Achteraf worden het aantal bordjes en de kleuren geteld en aan de hand daarvan bepalen ze de prijs dus.
Tot hiertoe allemaal goed, hoor ik je denken ... mis!
De borden hadden de afmetingen van dessertborden, en wat erop lag was nog tien keer kleiner. Een taartje was bv. 1 op 2 cm ...
Je wist wel de kleuren van de borden, bv. oranje voor de nagerechten, maar hoe kon je in godsnaam weten of dit de tofukaastaart was of een ander stukje taart??
Wij gingen dus voor de groene bordjes (veggies), zo te zien waren er toch een aantal ervan vegan dus hoopvol beginnen we te wachten … en wachten …
Na 25 minuten steeds dezelfde bordjes te zien passeren (wat er op den duur nie echt appetijtelijk meer uitzag …. (als het koud was (wat er dik inzat dus ….) kon je vragen voor het te laten verwarmen) zijn we gaan vragen om de veggie-gerechten te laten klaarmaken vermits we nog nix gezien hadden ….
Na vijf minuten … het eerste groene bordje, hallelujah
Het waren twee kleine stukjes brood (vergelijk het met een toastje) met hierop wat yoghourt en komkommer in kleine vierkantjes.
Het volgende groen bordje was wel lekker, soort toast onder en bovenaan met ertussen allemaal groenten en een pikant sausje. Maar oh zo klein …
Eén bordje kost er 2,5 eur en eer je daar goed gegeten hebt, heb je er zeker 15-20 nodig.
Het was leuk om eens te zien, het idee is er zeker wel, maar er is nog serieus werk aan …
Vege-haute-cuisine?