En hoe zijn die bevallen?
Ik zie mijzelf ook wel in een wat verdere toekomst zo'n melkmaker kopen.
De pulp van de sojabonen, wordt daar bij industrieel vervaardigde sojamelk normaliter sojabrokken van gemaakt (wat ik hoop dan zelf te kunnen maken)?
De havermelk zeer goed, stukken beter dan die dure 'Oatly' uit de natuurwinkels vind ik. De maismelk sloeg tegen, misschien moest die langer dan een nacht weken.
Sojabrokken zijn ontvet sojameel, geen idee hoe je dat zelf kan maken. Da's eigenlijk een restprodukt van de sojaolie winning denk ik. Tofu kan je er wel gemakkelijk mee maken, je kan nigari of gips als stremmingsmiddel gebruiken.
Voor je zo'n apparaat koopt, moet je er wel rekening mee houden dat sojamelk op zich (voor ons, westerlingen) zeer vies smaakt. Je zal moeten experimenteren met zoet, zout, vanille om er iets drinkbaar van te maken. Ik doe de moeite daar niet meer voor, maar maak er sojamelk kefir van. Sojaprodukten zijn naar 't schijnt gezonder in gefermenteerde vorm (sojasaus, miso, tempeh, natto,...).
Waw, promotie naar 'Bekende op het forum! ! 2 sterren!