Wie graag zelf brood bakt, moet echt eens op zoek naar 'Bijzonder brood' van Linda Collister. De recepten komen uit Noord- en Zuid-Amerika, uit Europa, Zuid-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Om een paar broden te noemen: bagels, maple-pecanbrood, tijm-olijvenbrood, Schotse baps, Zweeds saffraanbrood, Turkse wraps, naan, zucchini-wortelbrood, kaasbroodjes, … In totaal zijn het er vijftig. De auteur gaat er vanuit dat je het deeg zelf kneedt of een keukenmachine gebruikt. Ze beschrijft verschillende meelsoorten en rijsmiddelen en geeft bij vele broden aan waarbij je ze het best kan opdienen of waarmee je ze kan beleggen. Op het einde van het boek krijg je nog een paar adressen (in Belgiê en in Nederland) van molenaars die biologisch graan tot meel vermalen. Een goede en overzichtelijke lay-out en knappe foto's maken dit boek helemaal af.
Titel: Bijzonder brood. De lekkerste recepten uit de hele wereld
Auteur: Linda Collister
144 pagina's, met kleurenfoto's
Uitgeverij: Terra/Lannoo
ISBN: 90 5897 050 7
Prijs: 14,95 euro