‘Lekker & snel’, een niet-vegetarisch kookboek, trok mijn aandacht omdat de auteur, Jill Dupleix, volgens de tekst op de kaft één van de meest spraakmakende en geïnspireerde culinaire auteurs van Engeland zou zijn, met ook in Australië een heel goede reputatie. Ik verwachtte dus een heel gevarieerd kookboek en de kans leek mij groot dat er toch een aantal originele vegetarische recepten in zouden staan. Dat is echter helemaal niet het geval. Bij de hoofdgerechten is het aantal vegetarische gerechten op één hand te tellen, je moet ze vooral zoeken bij de voorgerechten en salades. Gerechten zoals maïssoep, tomaten- en basilicumbruschetta, gegrilde-courgettesalade en gazpacho met komkommer zijn echter nauwelijks origineel of vernieuwend te noemen. Niet-vegetariërs die ook graag eens vlees-of visloze gerechten willen klaarmaken, zullen beter af zijn met andere kookboeken. De vlees- en visgerechten kunnen hen waarschijnlijk wel bevallen, behalve als ze echt uit zijn op nieuwigheden.
Titel: Lekker & snel
Auteur: Jill Dupleix
Uitgeverij: Fontaine
Verdeler voor België: Agora Uitgeverscentrum
ISBN: 90-5956-001-9
Prijs: 17,90 euro
192 p., met kleurenfoto’s, paperback