Vegatopia Forum

World Food Café

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
World Food Café
« Gepost op: 23 januari 2003, 21:23:57 »
Chris en Carolyn Caldicott runnen het World Food Café in Covent Garden in Londen. Daarnaast reizen ze veel. Chris is fotograaf bij de Royal Geographical Society en dat is te zien aan de vele, prachtige kleurenfoto’s van gerechten, landschappen en mensen.

De recepten komen uit het Midden-Oosten & Afrika, India, Nepal & Sri Lanka, Zuidoost-Azië & China en Midden- en Zuid-Amerika.
Achterin is een verklarende woordenlijst en een register opgenomen.

Elk hoofdstuk behandelt een gedeelte van de wereld en is weer onderverdeeld in groepjes landen. Het begint met een inleiding over de voedselgewoonten van de plaatselijke bevolking.
Dranken, soepen, salades, roerbakgerechten en curry´s , alles wordt behandeld.
Veel recepten zijn zonder zuivel en eieren. Verder staan er tips, anekdotes en menusuggesties  in.
Weinig desserts (een aantal op fruitbasis), wel een zuivelloze chocoladetaart!
De recepten (ongeveer 115) variëren van simpel tot ingewikkeld en worden duidelijk uitgelegd. Er staan geen voedingswaarden bij. De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar.
Op vrijwel iedere pagina staan foto’s, niet altijd van de gerechten.
Dit kookboek is een absolute aanrader!

Nederlandstalige versie
Hardcover | 192 Pagina's | Uitgeverij Terra
ISBN: 9062558712

Bol.com prijs: € 24,50  

 Amazon.com :look inside this book-optie!  



 :chef: :chef: :chef: :chef: :chef:

Enkele recepten uit het boek:
Ful Medames met salades
Groentewat uit Ethiopië en berberépasta

« Laatst bewerkt op: 24 juli 2003, 01:12:06 door Hizikigrrrl »

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:World Food Café
« Reactie #1 Gepost op: 16 maart 2003, 16:23:47 »
mooi vormgegeven boek, recepten naar mijn aard - simpel, straatvoedsel en huis-tuin-en-keukenrecepten uit ontwikkelingslanden - met mooie foto's. voor mij bekende recepten als linzensoep uit Egypte (jay!) en dal-bhaat uit Nepal (jay!) en veel salades. het enthousiasme en het kosmopolitisme druipen van de teksten af en dat is dan soms ook het enige wat storend is.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Sæna

  • ***
  • 294
Re:World Food Café
« Reactie #2 Gepost op: 27 mei 2003, 14:18:32 »
Ik heb 'm besteld. Moest meteen m'n gegevens ten behoeve van eventuele volgende bezoeken invullen. Heb ik gedaan. Helemaal fout natuurlijk! Ik kan nu al geen boekenwinkel voorbij lopen zonder binnen rond te neuzen. Het lijkt me nu al een te gek boek. En dan heb ik 'm nog niet eens gebruikt.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:World Food Café
« Reactie #3 Gepost op: 21 juni 2003, 19:00:48 »
Ik ontdekte wat 'foutjes' in het boek. Wie heeft de Engelse versie en weet het antwoord?:


Blz.41 (Oman) Aubergines met een saus van gepureerde dadels en yoghurt.
Waar is de yoghurt?! Ik neem aan dat die er wel in moet?

Blz. 143 (Indonesie) Gado Gado.
Moeten de groenten niet eerst gekookt worden voordat je de saus er over doet? Rauwe haricots verts lijken mij ook niet alles...


Edit: bij het gado gado recept staan kokosmelk en tamarinde wel in de ingredientenlijst, maar niet in het recept zelf....

« Laatst bewerkt op: 29 juni 2003, 15:55:06 door Hizikigrrrl »

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:World Food Café
« Reactie #4 Gepost op: 21 juni 2003, 19:09:57 »
Blz. 143 (Indonesie) Gado Gado.
Moeten de groenten niet eerst gekookt worden voordat je de saus er over doet? Rauwe haricots verts lijken mij ook niet alles...
Kort blancheren zodat ze stevig blijven.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:World Food Café
« Reactie #5 Gepost op: 30 juni 2003, 22:30:49 »
Op de website van het cafe zelf (http://www.worldfoodcafe.com/wfc.html) staat nog dit recept voor Carri kokoscurry:



carri coco curry

A recipe from 'The Island of La Digue in the Indian Ocean

Coco curry is traditionally made as a fish dish, we also came across it made with sweet potatoes, cassava, bread fruit and squash. The mixtures of herbs, spices and coconut milk are typical of Creole cooking among the Sechellois. In the World Food Cafe we make the dish with sweet potato and butternut squash, it always brings back memories of one of the most beautiful islands we have ever found.


SERVES 4-6

ingredients:

125g butter
1 teaspoon sunflower oil
2 large onions, diced
5 garlic cloves, crushed
3.5 cm cube of root ginger, peeled and grated
2 medium sweet potatoes, cut into cubes
4 carrots cubed
1 butternut squash, peeled and cubed (about 500g)
400g Chinese leaf, cut into 2.5 cm strips
large handful of flat-leaf parsley, finely chopped
small handful of thyme, finely chopped
400ml coconut milk
salt and pepper


for the curry mixture

10 curry leaves
1 teaspoon ground cinnamon
1/2 teaspoon chilli powder
1 teaspoon ground allspice
1/4 teaspoon cayenne pepper
1 teaspoon ground black pepper
1 teaspoon ground turmeric


for the garnish
2 plantains
2 tablespoons oil


method

Melt the butter in a large saucepan, without allowing to burn. Add the oil. Fry the onion, garlic and ginger until soft. Add the curry mixture and stir.

Throw in the sweet potato, carrot and butternut squash. Stir until the vegetables are well coated with spice mix. Add just enough water to cover the vegetables. Bring to the boil, reduce the heat and simmer until the vegetables start to soften.

Add the Chinese leaf, parsley, thyme and coconut milk. Cook gently for a further 10 minutes, making sure the coconut milk does not boil. Season with salt and pepper to taste.

While the curry is cooking, slice the plantain and fry the slices in hot oil until crunchy on the outside but still soft inside. Sprinkle with salt.

Serve with rice, fried plantain slices and salad. Enjoy!



Katleen

Re:World Food Café
« Reactie #6 Gepost op: 02 juli 2004, 16:44:34 »
Ik haal dit boek maar weer even naar boven, want het is opnieuw uitgegeven en goedkoper dan vroeger. Het kost nu 17.95 euro. Voor de rest kan ik me alleen maar aansluiten bij de positieve commentaren van hierboven.

World Food Café
Chris & Caroline Caldicott
Terra/Lanno
paperback, kleurenfoto's, 192 p.
isbn 90 5897 153 8

Offline CJ

  • ***
  • 228
  • Geslacht: Vrouw
Re:World Food Café
« Reactie #7 Gepost op: 02 juli 2004, 20:13:21 »
De pompoensoep uit Ecuador van het boek kan ik iedereen aanbevelen.
Stond oa. op onze menu van Nieuwjaarl.
"spreken is zilver, zwijgen is goud"

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:World Food Café
« Reactie #8 Gepost op: 23 juli 2004, 11:41:47 »
Blz.41 (Oman) Aubergines met een saus van gepureerde dadels en yoghurt.
Waar is de yoghurt?! Ik neem aan dat die er wel in moet?
In de Engelse versie komt helemaal geen yoghurt voor.

Citaat
Edit: bij het gado gado recept staan kokosmelk en tamarinde wel in de ingredientenlijst, maar niet in het recept zelf....
Die moeten er gelijk met de pindakaas in.
« Laatst bewerkt op: 23 juli 2004, 11:41:59 door Christiaan »
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Laurita_27

  • ****
  • 979
  • Geslacht: Vrouw
Re:World Food Café
« Reactie #9 Gepost op: 24 juli 2004, 16:50:21 »
Ik heb dit boek ook en vind het gewéldig! :O

Zulke lekkere recepten met zoveel smaak :kwijl:

Echt een aanrader voor elke vegetariër (en ook elke carnivoor)
"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:World Food Café
« Reactie #10 Gepost op: 10 november 2004, 20:01:50 »
Hun site bestaat niet meer....

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:World Food Café
« Reactie #11 Gepost op: 10 november 2004, 23:38:48 »
ze bestaan nog wel , maar zijn alleen nog in de middag geopend
,,,,فلافل

Offline Selly

  • *****
  • 30.785
Re:World Food Café
« Reactie #12 Gepost op: 25 mei 2006, 21:56:44 »
Volgens Amazon komt er in oktober een nieuw deel uit van World Food Cafe, niet een nieuwe druk, maar een heel nieuw book met nieuwe recepten  :worshippy:
« Laatst bewerkt op: 25 mei 2006, 21:58:01 door Selly »
,,,,فلافل