Hoe marineer je tempeh eigenlijk op de manier zoals je ze in surinaamse broodjeszaken krijgt?
Ik zie wel dat dit al een heel oude topic is, maar anagezien ie nu toch omhoog is nog even mijn manier van 'zoals bij de toko of surinamer':
Frituur een in reepjes gesneden blok tempe totdat ie goudbruin is (of bak in een koekenpan eventueel).
Maak een aantal rode pepers, een ui, 5 tenen knoflook en 3 cm gember fijn in een vijzel (of met een staafmixer). Bak dat mengsel in een wok in ruim olie totdat de olie rood wordt/je denkt dat het wel goed is (na een minuutje of drie). Wat lekker is, is om naast de fijngemaakte pepers er ook nog een aantal grote stukken bij te doen.
Doe er de gefrituurde tempe bij met een scheut zoute sojasaus, een flinke dot zoete ketjap (ketjap medja bijvoorbeeld, liever niet die van Conimex want die is niet zo lekker). Een flinke dot is denk ik 5 eetlepels, of iets meer. Als je ketjap niet heel zoet is gewoon een eetleper suiker erbij doen.
Nog een minuutje bakken en klaar.