Hi, ik ben nieuw op het forum en de vraag is al oud, maar ik kom toch maar met een reactie
als ik "gewoon" spruitjes en aardappelen eet hou ik altijd wat spruitjes over en die eet ik tegenwoordig de volgende dag als burger of balletje! en wel zo:
ik kook meer aardappelen en daar maak ik meteen puree van en doe daar de gekookte spruitjes doorheen.
Dan een gefruit uitje met wat kerrie (sorry
want als ik het goed heb wilde je dat niet, maar mag je ook weglaten hoor) erdoor en dan een burger of ballen ervan draaien. Afgedekt in de koelkast zetten.
De volgende dag paneren en bakken. Erg lekker.
Met bietjes, maar dan met een rauw uitje, doe ik dat ook, errrrugg lekker!
Bij andijviestamppot (wat mijn lievelingskostje was toen ik nog geen vegetarier was) miste ik altijd dat specifieke speksmaakje, maar daar heb ik nu wat op gevonden; ipv de spekjes maak ik nu een "prutje" van gesneden uitje en champignonnetjes, gebakken met peper, zout, gemalen rode chilipeper (of een scheut chilisaus), pittige paprikapoeder en een beetje bouillon.
Hoop dat je/jullie er wat aan hebt...