Katleen (edit: zonder H) heeft er ook een recensie van geschreven:
'Het groot vegetarisch kookboek' is een heel goed en uitgebreid basiskookboek, met veel klassieke recepten, recepten uit de wereldkeuken en variaties erop. Bijleren doe je met de vele 'tips van de kok' en een beschrijving van technieken om ingrediënten te bereiden. Ondanks de grote hoeveelheid recepten (ruim 500) is men erin geslaagd om het geheel goed en overzichtelijk vorm te geven en bijna elk gerecht van een foto te voorzien. Dat er geen recepten voor nagerechten instaan is een bewuste keuze geweest. De auteur vindt namelijk dat je maar beter zo weinig mogelijk zoetigheid eet. Een gemiste kans volgens mij om een hoop 'gezonde' desserten voor te stellen, want die zijn er toch echt wel. Het is ook jammer dat er geen register is met een rangschikking van de recepten volgens ingrediënten, want het is echt niet gemakkelijk om een recept terug op te zoeken. Dat heeft te maken met de vaak weinigzeggende titels van de hoofdstukken (zoals klassieke vegetarische gerechten, pittig en gekruid, vetarme vegetarische gerechten of speciale gelegenheden). Ik zou het zelf vooral aanraden aan mensen die nog niet veel kookboeken hebben, maar ook anderen zullen hier zeker nog ontdekkingen in doen.
Titel: Het groot vegetarisch kookboek. De 500 beste recepten zonder vlees
Redactie: Valerie Ferguson
Uitgeverij: Veltman Uitgevers
Verdeler voor België: Agora Uitgeverscentrum
ISBN: 90-5920-039-X
Prijs: 14,95 euro
256 p., met kleurenfoto's, paperback
[ Dit Bericht is bewerkt door: bart op 2003-01-06 14:06 ]