Antonio en Priscilla Carluccio hebben al heel wat kookboeken bij elkaar geschreven en dit kleine boekje van hen is zeer geschikt voor vegetariërs. Je vindt er soepen, voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten, salades en zuur in terug. Twee van de tweeëntwintig recepten bevatten wel iets van vlees, maar daar kan snel een mouw aan gepast worden. De meeste gerechten zijn eenvoudig en snel klaar te maken, maar omdat een gerecht meestal maar weinig ingrediënten bevat is het wel belangrijk dat je voor goede kwaliteit kiest. Er valt weinig te verbergen...
Wie het boek 'Eten in Italië' al heeft, vindt hier wel niet veel nieuws want dit boekje is erop gebaseerd. De vele foto's, van ingrediënten, van de gerechten of gewoon wat sfeerscheppende foto's, zijn op zich niet slecht maar de afdrukkwaliteit is niet zo hoog. Een leuk boekje voor wie de Italiaanse sfeer in zijn keuken wil binnenhalen.
Titel: Groenten en salades
Reeks: Koken met Carluccio
Auteurs: Antonio & Priscilla Carluccio
Uitgeverij: Schuyt & Co / Lannoo
ISBN voor Nederland:90 6097 502 2
ISBN voor België: 90 209 4162 3
Prijs: 11,95 EUR