Weet je voor welke noten precies? Wel of geen pinda's?
Indiaas kan prima, alleen moet je denk ik zelf de kruidenmengsels maken, zodat je zeker weet dat er geen noten in zitten. Mag diegene wel kososnoot (wat volgens mij geen noot is)? Goed op de verpakkingen kijken of er geen sporen van noten inzitten. Een goed idee is om alles vantevoren even door te spreken. Dan weet je zeker dat je geen dingen over het hoofd ziet.
Vooraf kan je dahlsoep met poppadums maken. Erbij een groene chutney van munt, koriander en ui.
Daarna gebakken paneer met spinaziesaus (palak paneer). Rijst gekookt met safraan, groentebouillon, kardamonpeulen en kruidnagels.
Gebakken aardappel met ui, komijnzaadjes en uienzaadjes. Of een pittige tomatenchampignoncurry met gember en rode peper.
Eventueel nog een stukje naanbrood erbij (als kant en klaar, bekijk goed de verpakking). Komkommermuntraïta is ook altijd lekker. Mangochutney ook
Als toetje kan je zoete rijstpap (kheer) of gezoete hangop (shirkhand) maken met gemalen cardamon en saffraan, of een klein beetje rozenwater. Daar gaan normaal gesproken nog amandel en pistachionootjes over (nu dus niet), maar je kan ook geroosterde pompoenpitten of stukjes gedroogde arbikozen doen. Of vers fruit, zoals mango.