Hoi allemaal,
Wij zijn vijf studenten en wij zijn samen een burgerinitiatief, Food and Future, gestart. Ons eerste project (bewust op schoolreis) heeft als doel
mensen bewust maken wat de impact van vleesconsumptie is op het milieu. In dit project is onze primaire doelgroep studenten. Wij willen ze graag kennis laten maken met vegetarisch eten om een duurzamere eetgewoonte te ontwikkelen in hun dagelijks leven.
De pilot start in mei bij studenten van de lerarenopleiding biologie van Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) bij een meerdaagse excursie naar Limburg. Het is gebruikelijk dat studenten kunnen opgeven om vegetarisch te eten, maar indien ze dat niet doen, eten ze automatisch heel de week vlees. Wij willen ze de keuze aanbieden om op twee van de vier kook dagen lekker vegetarisch te eten. Dit doen we door voorafgaand aan de excursie een presentatie te geven over de impact van vlees op het milieu en ze daarna pas te laten kiezen voor een week vegetarisch, flexitarisch (twee dagen vegetarisch) of toch vlees te laten eten.
De docenten van de HAN waren erg enthousiast maar vroegen ons om recepten aan te passen die
makkelijk te maken zijn (zonder al te veel keukengerei zoals blenders etc) voor grote groepen (ongeveer 40 man). En ze moeten vooral heel
lekker zijn! Wij denken dat we jullie hulp daarom goed kunnen gebruiken. Er zijn vier standaard thema’s die ze elk jaar koken en daarop moeten wij dus vegetarische (veganistische mag ook) varianten op bedenken. De thema’s zijn:
- Stampot
- Pasta
- Maaltijdsalade
- Chilli con carne Dus weten jullie makkelijke en vooral lekkere vegetarische variaties van één of meer van deze thema’s? Laat dan een berichtje achter, alvast bedankt
Vriendelijke groeten,
Lieke, namens Food and Future