Het enige dat echt goed schijnt te helpen is zuur, zie
hier . Maar dat is dan als particulier weer erg lastig te meten.
In de jaren '90 ofzo was er wat opschudding over als ik het me goed herinner, maar ik heb me er nooit zo veel van aangetrokken. Ik ga er van uit dat als de italianen dit al eeuwen overleven, de kans best groot is dat het bij mij ook goed gaat (Ik weet dat dat niets zegt, dat er opa's zijn die tot hun 100e roken en geen kanker krijgen betekent ook niet dat roken niet ongezond is...).
Verstandig om het offline te halen.
Een alternatieve olie die ik maak als ik weinig tijd heb, die niet gevaarlijk is: Knoflook heel fijn snijden (niet uit de knkn, dan wordt de olie troebel), in een (mosterd)schaaltje doen met een aantal eetlepels goede olijfolie, chilivlokken uit de molen (Drogheria Alimentaria bijvoorbeeld) erbij, plus wat versgemalen zwarte peper. Als je dit maakt voor je aan de rest van het eten begint, is het goed ingetrokken tegen de tijd dat je aan tafel gaat.