Ik ben vegetarisch(meer richting veganistisch), maar de meeste voedingsmiddelen die ik dan juist nodig heb, daar ben ik allergisch of intolerant voor.
Hebben jullie nog tips zonder noten/zaden, peulvruchten en melk?
Hoi en welkom op het forum.
Allereerst de vraag: hoe allergisch/intolerant ben je voor noten/zaden, peulvruchten en melk? Is dat ooit 'officieel' door een arts vastgesteld? Indien niet, lijkt me dat geen overbodige luxe.
Dan de vraag: wat is jouw motivatie om vegetarisch/half veganistisch te eten? En ben je vegetariër geworden toen je al die allergieën/intoleranties had, of zijn die er pas later 'bij' gekomen?
Volgens het Voedingscentrum zijn
algen en zeewier goede eiwitbronnen, maar daar je geen grote hoeveelheden van binnen (wat ook geen goed idee is vanwege mogelijke zware metalen).
Flinndal (producent van voedingssupplementen, voeren regelmatig onderzoekjes uit) noemt groenten als zoete aardappel en avocado.
Maar misschien is het toch een idee om eens met een diëtist of voedingsdeskundige te praten of grotendeels vegan eten in jouw geval wel zo verstandig/haalbaar is?