Ik heb laatst weer eens de "Waarom is de choco melk niet meer bio" vraag via twitter gesteld, deze keer wel een (uitgebreid) antwoord:
Ik:
- Even een vraagje, de Chocomelk is niet meer bio, klopt dat? Wat is daar de reden voor? Was namelijk lekkerste biochomelk
Tony Chocolonely:
- klopt, al even niet meer. Door stijgende bio melk- en suikerprijzen werd onze chocolademelk zo duur, dat 'r minder vraag was(1/4)
- &boeren hierdoor minder cacao,suiker&melk aan ons konden verkopen dan we wilden. Bio=mooie plus, maar moet ook impactvol zijn(2/4)
- boeren waarmee we werken.Nu: kopen zelfde bio cacao voor zelfde prijs,zonder bio label (=lagere kosten) +beste alternatieve(3/4)
- ingred.Melk komt bv v Duitse boeren,wonend dichtbij onze fabriek die zorgen voor hun koeien,natuur&bedrijf volgens 't Faire(4/4)
- Milch-concept. (Nou, nog een tweet extra dan.. Hopelijk begrijp je onze keuze zo!
Oftewel, ze kiezen ervoor om fairtrade voor te laten gaan op bio, en nemen liever meer fairtrade af dan dat ze 100% gecertificeerd duurzaam zijn. Te begrijpen, aangezien hun doelstellingen om zo fair mogelijk te gaan, en hun core business niet persé om biologisch gaat. Weet je nu genoeg?