Vegatopia Forum

Kookboeken: Recensies van de voorkant

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Vegatopia

Kookboeken: Recensies van de voorkant
« Gepost op: 16 november 2014, 13:00:13 »
Anna Jones - Een nieuwe kijk op eten

Anna Jones was onlangs voor een bliksembezoek in Nederland ter ere van de lancering haar boek 'Een nieuwe kijk op eten'. Speciaal daartoe was er een lunch bij Fifteen in Amsterdam, het restaurant waar Jamie Oliver zijn gedachtegoed mee verbonden is. Dat het juist in dit restaurant werd gehouden is niet verwonderlijk: ooit, jaren geleden begon Anna als leerling kok bij Jamie Oliver in het gelijknamige Fifteen in Londen.

Source: Anna Jones - Een nieuwe kijk op eten
« Laatst bewerkt op: 22 december 2015, 15:19:58 door Hizikigrrrl »

Vegatopia

[Producten] Jamie's Comfort Food
« Reactie #1 Gepost op: 19 november 2014, 13:00:50 »
Jamie's Comfort Food

Bij het openslaan van Jamie Olivers nieuwe boek Jamie's Comfort Food, viel mijn oog op de eerste drie titels van zijn indrukwekkende lijst met kookboektitels. 'The Naked Chef' en zo nog twee met een dergelijke strekking. Ik probeerde te bedenken hoe Jamie zichzelf presenteerde tien jaar terug, maar iets naakts of sexy's kon ik me niet herinneren (wel een bos haar).

Source: Jamie's Comfort Food

Vegatopia

[Producten] Mirjam Letsch - Streetfood Kosovo
« Reactie #2 Gepost op: 26 november 2014, 13:00:09 »
Mirjam Letsch - Streetfood Kosovo

De serie Streetfood kookboeken van Mirjam Letsch is alweer uitgebreid. Dit keer staat de keuken van Kosovo centraal, en ik had echt geen idee wat ik me daarbij moest voorstellen. Het blijkt een verrassend smakelijke mix van culinaire invloeden.

Source: Mirjam Letsch - Streetfood Kosovo

Vegatopia

[Producten] Donna Hay - Nieuwe klassiekers
« Reactie #3 Gepost op: 10 december 2014, 13:00:20 »
Donna Hay - Nieuwe klassiekers

Nieuwe klassiekers is het nieuwste boek van de Australische Donna Hay. Alleen al met het doorbladeren van haar bijna 450 pagina's tellende boek ben je al behoorlijk wat uren zoet.

Source: Donna Hay - Nieuwe klassiekers
« Laatst bewerkt op: 10 december 2014, 13:10:37 door Eelco »

Vegatopia

[Producten] Jane Grigson - Fruit Boek
« Reactie #4 Gepost op: 17 december 2014, 13:00:05 »
Jane Grigson - Fruit Boek

De roodroze fruitbijbel van Jane Grigson gaat over 46 verschillende soorten fruit en bevat ruim 400 recepten. Elk hoofdstuk begint met een verhaal over de fruitsoort – dit kan gaan over aardbeien uit een Grimm sprookje maar ook over het eten van minuscule abrikoosjes uit de Hunzavallei.

Source: Jane Grigson - Fruit Boek

Vegatopia

[Producten] Sue Quinn - Vegan
« Reactie #5 Gepost op: 12 januari 2015, 13:00:13 »
Sue Quinn - Vegan

Het nieuwste boek van de Britse kookjournaliste en auteur Sue Quinn is een ontdekking van de mogelijkheden van de veganistische keuken, zowel voor haarzelf als voor de lezer. De auteur probeert aan de hand van meer dan 130 recepten aan te tonen dat veganistisch koken helemaal niet saai of moeilijk hoeft te zijn.

Source: Sue Quinn - Vegan

Vegatopia

[Producten] De dronken vegetariër - 71 vegarecepten met een tic
« Reactie #6 Gepost op: 24 januari 2015, 13:01:22 »
De dronken vegetariër - 71 vegarecepten met een tic

Ben jij vanochtend ook met knallende koppijn, een verkreukeld hoofd en een wildvreemde, stinkende man in je bed wakker geworden?  Dan is de ‘de dronken vegetariër’ misschien wat voor jou. Want nu zeg je misschien wel "ik drink nooit meer", maar de kans is groot dat je morgen weer "nog eentje dan!" roept. Dan komt dit boek bomvol lekkere borreltips en antikaterontbijtjes goed van pas.

Source: De dronken vegetariër - 71 vegarecepten met een tic

Vegatopia

[Producten] Slow! Een receptenboek voor de slowjuicer
« Reactie #7 Gepost op: 27 januari 2015, 13:00:46 »
Slow! Een receptenboek voor de slowjuicer

Onlangs was gastredacteur Joke uitgenodigd bij een lunch waar de vernieuwde versie van de Versapers en het bijbehorende receptenboek gelanceerd werden. Dit boek, Slow!, is geschreven door de bedenker van het apparaat, Joost Duisterwinkel. Wat is een Versapers, wat kun je er allemaal mee en hoe is het boek?

Source: Slow! Een receptenboek voor de slowjuicer

Vegatopia

[Producten] Genevieve Taylor - Bean Cuisine
« Reactie #8 Gepost op: 10 februari 2015, 13:00:29 »
Genevieve Taylor - Bean Cuisine

Een heel kookboek alleen maar over bonen, is dat niet heel saai? Zeker niet! Dit boek laat zien hoe veelzijdig, verrassend en lekker bonen zijn.

Source: Genevieve Taylor - Bean Cuisine

Vegatopia

[Producten] Peulvruchten - Jenny Chandler
« Reactie #9 Gepost op: 23 februari 2015, 13:00:22 »
Peulvruchten - Jenny Chandler

Waarom zou je een ingewikkelde titel gaan verzinnen als het boek over niets anders dan peulvruchten gaat? Dan mag het ook gewoon 'Peulvruchten' heten. Simpel als dat klinkt is 'Peulvruchten' voor iedere (aspirant-) bonen-, peulen-, linzen- en aanverwantenliefhebber een aanwinst voor de kookboekencollectie. De gevorderde peulvruchtenkok kan er haar repertoire en kennis mee uitbreiden en de beginner vindt er alles om mee aan de slag te kunnen.

Source: Peulvruchten - Jenny Chandler

Vegatopia

[Producten] Klassiekers van Paul Hollywood - Paul Hollywood
« Reactie #10 Gepost op: 04 maart 2015, 13:00:18 »
Klassiekers van Paul Hollywood - Paul Hollywood

Paul Hollywood is op dit moment waarschijnlijk de bekendste bakker van Groot Brittannië. Als jurylid van ‘The Great British Bake Off’ (de originele Britse versie van ‘Heel Holland Bakt’) maakt hij het de kandidaten niet altijd gemakkelijk. Hollywood heeft ook zijn eigen programma’s op televisie, daarin is hij heel wat minder streng. Hij is opgegroeid in een bakkerij en heeft een grote passie voor bakken, die hij met de wereld deelt via zijn televisieprogramma’s en kookboeken.

Source: Klassiekers van Paul Hollywood - Paul Hollywood

Vegatopia

[Producten] Echt Eten 2 - Jonathan Karpathios
« Reactie #11 Gepost op: 09 maart 2015, 13:00:07 »
Echt Eten 2 - Jonathan Karpathios

Jonathan Karpathios, eigenaar en chef van restaurant Vork & Mes, pleit voor echt eten. Met zijn eerste boek 'Echt Eten' won hij de publieksprijs van de Kookboek van het Jaar verkiezing. En nu is er een tweede boek. Weer met die lekkere robuuste, keiharde kartonnen cover. Ditmaal gaat Jon echt eten in Frankrijk, waar twee vrienden van hem wonen.

Source: Echt Eten 2 - Jonathan Karpathios

Vegatopia

[Producten] Puur natuurlijk koken - Tom Hunt
« Reactie #12 Gepost op: 11 april 2015, 13:00:55 »
Puur natuurlijk koken - Tom Hunt

Tom Hunt gaat in zijn boek Puur natuurlijk koken - Eet volgens de seizoenen en verspil niets aan de slag met 26 ingrediënten. Hij geeft tips en recepten om zoveel mogelijk delen van groenten en fruit te gebruiken. 

Source: Puur natuurlijk koken - Tom Hunt

Vegatopia

[Producten] Buurtsuperkookboek - Marianne Meijerink
« Reactie #13 Gepost op: 13 april 2015, 13:00:23 »
Buurtsuperkookboek - Marianne Meijerink

De buurtsuper is een benaming voor de veelal Turkse of Marokkaanse winkels die je op steeds meer plekken tegenkomt en allang niet meer alleen in de grote stad. Deze winkels nodigen je met hun bonte uitstalling van groenten en fruit in kratten voor de deur uit om binnen te komen. En daar kun je een keur aan verschillende levensmiddelen van zeer uiteenlopende aard vinden.

Source: Buurtsuperkookboek - Marianne Meijerink

Vegatopia

[Koken] Licht - Hugh Fearnley Whittingstall
« Reactie #14 Gepost op: 16 april 2015, 13:02:15 »
Licht - Hugh Fearnley Whittingstall

Na Veg!, een kookboek van de Engelse schrijver Hugh Fearnley Whittingstall waar we heel erg enthousiast over waren, is er nu Licht. Ook weer een mooi maar wel eigenzinnig boek.

Source: Licht - Hugh Fearnley Whittingstall

Vegatopia

[Producten] Bakken met Menno - Menno de Koning
« Reactie #15 Gepost op: 17 april 2015, 13:00:28 »
Bakken met Menno - Menno de Koning

Bakken met Menno is een mooi uitgevoerd boek met harde kaft, leeslint (in rood-wit-blauw!) en veel foto's. De titel is goed gekozen, dit is duidelijk Menno's boek. De winnaar van het tweede seizoen 'Heel Holland Bakt' is prominent aanwezig op foto's, in de keuze van de recepten en in de styling van het boek.

Source: Bakken met Menno - Menno de Koning
« Laatst bewerkt op: 19 april 2015, 20:17:57 door jol »

Vegatopia

[Producten] The Green Kitchen Travels
« Reactie #16 Gepost op: 20 april 2015, 13:00:06 »
The Green Kitchen Travels

Dit is het tweede boek van David en Luise van de wereldwijd populaire vegetarische blog The Green Kitchen Stories. Het staat vol met kleurrijke foto's, verhalen en recepten van de vele reizen die ze maakten samen met hun dochtertje Elsa.

Source: The Green Kitchen Travels

Vegatopia

[Producten] Morito - Sam en Sam Clark
« Reactie #17 Gepost op: 23 april 2015, 13:00:08 »
Morito - Sam & Sam Clark

Het lastige van uit eten gaan vind ik altijd het kiezen. Vaak staan er zoveel lekkere gerechten op de kaart, en dan hoop je maar dat je achteraf geen spijt krijgt dat je niet toch iets anders hebt genomen. Daarom houd ik ook zo van tapas, mezzes en andere kleine hapjes. Je kunt alles kiezen! In het nieuwe kookboek Morito staan recepten voor dit soort kleine gerechtjes uit allerlei windstreken.

Source: Morito - Sam & Sam Clark
« Laatst bewerkt op: 24 april 2015, 00:44:42 door Eelco »

Vegatopia

[Producten] Eten uit de volkstuin - Marleen van Es
« Reactie #18 Gepost op: 27 april 2015, 13:00:03 »
Eten uit de volkstuin - Marleen van Es

Marleen van Es is fotograaf en grafisch vormgever, maar is eveneens enorm gepassioneerd door koken en door haar volkstuin in Utrecht. Haar ervaringen en haar recepten deelt ze al geruime op haar blog Eten uit de Volkstuin. Nu heeft ze samen met uitgeverij Nieuw Amsterdam een kookboek gemaakt met dezelfde titel.

Source: Eten uit de volkstuin - Marleen van Es

Vegatopia

[Producten] Buurtsuperkookboek - Marianne Meijerink
« Reactie #19 Gepost op: 15 mei 2015, 13:00:46 »
Buurtsuperkookboek - Marianne Meijerink

De buurtsuper is een benaming voor de veelal Turkse of Marokkaanse winkels die je op steeds meer plekken tegenkomt en allang niet meer alleen in de grote stad. Deze winkels nodigen je met hun bonte uitstalling van groenten en fruit in kratten voor de deur uit om binnen te komen. En daar kun je een keur aan verschillende levensmiddelen van zeer uiteenlopende aard vinden.

Source: Buurtsuperkookboek - Marianne Meijerink