Uitgeverij Konemann heeft een hele serie "Grote boeken" uitgegeven, die allemaal goed en relatief goedkoop zijn. Het vegetarische boek is al besproken, dit boek staat vol taarten en toetjes.
Allereerst: er staan nogal wat niet-vegetarische gerechten in. Daar valt vaak wel een mouw aan te passen: gelatine kan vervangen worden door Agar, en niervet is zo obscuur dat zelfs vleeseters dat vervangen door boter.
Bevreemdender is dat het boek zo ontzettend Amerikaans is. Een pecannotentaart met stars-and-stripes decoratie is nog tot daar aan toe, maar de vreemde fascinatie voor gelatinepuddinkjes en cheesecakes wordt aan deze weldenkenker zijde van de Atlantische Oceaan niet gedeeld. En als je gasten na je eten nog een complete punt taart opkunnen heb je in mijn ogen een wat karige hoofdmaaltijd geserveerd. Maar goed, wat er overblijft is leuk, er staan zat inspirerende gerechten in waar je heerlijk de blits mee kunt maken. Een greep: Ommelette Siberienne, Tuiles met nogamousse en bramensaus, groene-thee ijs, Charlotte Russe en een speciaal hoofdstuk voor mensen die aan hun lijn denken.
Persoonlijk vind ik "Chocolade" van Zuid Boekenproducties een beter boek over zoetigheden, maar voor wie wat meer afwisseling (of een half zo duur kookboek met evenveel bladzijden) zoekt is dit boek de aanschaf zeker waard.