Afgelopen week had ik o.m. een rodekool en aardig wat venkel en witlof in huis uit m'n Vitatas, en ook een zakje kumquats en meer fruit.
Daarmee maakte ik maandagavond penne met een saus van ui, knoflook, venkel, witlof, sinaasappelsap en haverroom met walnoten, waar ik later in de week nog eens van at.
Woensdag maakte ik
geroosterde rodekool met dukkah met erbij gekookte aardappelen in de schil. Verder nog een heel erg lekkere salade van venkel, witlof, peer, kumquats, blauwe kaas en walnoten. Die salade maak ik mogelijk deze week nog een keer.
Vandaag weer rodekool uit de oven, maar wel
heel anders (en geslaagder); ik had ook meditterraan gekruide nepkipstukjes gebakken en de rijst daar even bij meegebakken.
Verder heb ik nog een half zakje spruiten liggen die wel eens op mogen, misschien maak ik daar een dezer dagen een soep mee, of misschien probeer ik wel een Ottolenghi-recept uit dat een vriendin me stuurde (waarvoor ik dan eerst nog zwarte-knoflookpasta moet fiksen).