Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 23 gasten bekijken dit topic.

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20260 Gepost op: 08 april 2021, 18:50:24 »
Prei, pinda en tofu, rijst en wat saus van pindakaas en sojasaus.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.572
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20261 Gepost op: 08 april 2021, 20:14:05 »
Spaghetti aglio, olio e peperoncino, erbij een groene salade van ijsbergsla, koolrabi, bleekselderij, komkommer en limabonen, bestrooid met geroosterde zonnebloempitten.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline karl

  • *****
  • 6.353
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20262 Gepost op: 09 april 2021, 17:43:54 »
Gisteren tortiglioni (pasta) met wortelen, courgette, tuinbonen, kerstomaatjes, knolselder.
Vanavond couscous met een mengeling van couscousgroenten en met falafel.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20263 Gepost op: 09 april 2021, 18:51:35 »
Friet, gegratineerde bloemkool en coleslaw. Druiven toe.
,,,,فلافل

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.594
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20264 Gepost op: 09 april 2021, 20:20:59 »
Pasta met tomatensaus, veg gehakt en groenten.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.572
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20265 Gepost op: 09 april 2021, 21:35:38 »
Tagliatelle in salieboter, erbij gestoomde bloemkool, broccoli en bospeen met yoghurtdip.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Sven

  • *****
  • 3.907
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20266 Gepost op: 09 april 2021, 22:02:37 »
Gestoofde spinazie met kikkererwten en knoflook. Daarbij krieltjes. Ik had wel niet op het land van herkomst gelet in de supermarkt. Egyptische krieltjes dus. Normaal koop ik lokale piepers (BE/NL). Tiramisu toe.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Sam

  • ******
  • 7.149
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20267 Gepost op: 09 april 2021, 22:58:08 »
Aardappelsalade, kaasjes, stokbrood, komkommersalade, crackertjes.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20268 Gepost op: 10 april 2021, 07:42:15 »
Tagliatelle in pompoensaus.

Waarschijnlijk staat het al ergens, maar wat doe je door die saus?
Wij willen morgen ook zoiets maken, mijn schoonmoeder had volgens mij heel puur de pompoen gepureerd.

Wij aten gebakken komkommer, paprika, ei en mie. Lekker snel klaar op vrijdag.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline karl

  • *****
  • 6.353
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20269 Gepost op: 10 april 2021, 08:33:15 »
Gestoofde spinazie met kikkererwten en knoflook. Daarbij krieltjes. Ik had wel niet op het land van herkomst gelet in de supermarkt. Egyptische krieltjes dus. Normaal koop ik lokale piepers (BE/NL). Tiramisu toe.

Je kan moeilijk voortdurend ook daar op letten, zeker als het product niet "verdacht" lijkt. We zijn ons ook nogal bewust van het land van herkomst. Maar laatst wou ik nog eens zeekraal klaarmaken. Je gaat ervan uit dat die van de Noordzee of omgeving komt. Hij was van Mexico (en door Delhaize, die zich bewust noemt van de impact van voedsel, met een positieve "B" gequoteerd). Om het gerecht wat op te vullen hadden we, naast aardappelpuree en hardgekookte eieren, lange, redelijk dikke asperges uit een bokaal opgewarmd. Die waren best lekker en goedkoop (onder drie euro). Bij verdere bestudering kwamen die uit China.

Offline Selly

  • *****
  • 30.780
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20270 Gepost op: 10 april 2021, 11:43:34 »
Gestoofde spinazie met kikkererwten en knoflook. Daarbij krieltjes. Ik had wel niet op het land van herkomst gelet in de supermarkt. Egyptische krieltjes dus. Normaal koop ik lokale piepers (BE/NL). Tiramisu toe.

Maar laatst wou ik nog eens zeekraal klaarmaken. Je gaat ervan uit dat die van de Noordzee of omgeving komt. Hij was van Mexico (en door Delhaize, die zich bewust noemt van de impact van voedsel, met een positieve "B" gequoteerd).

 :o Ik maakte van de week een poke bowl maar verving de niet erg milieuvriendelijke avocado door zeekraal, onder dezelfde aanname. Heb niet gekeken naar herkomst maar hoop dat ie niet helemaal uit Mexico kwam. Stom zijn zulke dingen toch wel.

Hier vanavond een zelf afmaakmenu van restaurant Wilde Zwijnen dat ondanks de naam altijd lekker vegetarisch eten heeft:
tomatensalade met paprikacompote, tomatenconsommé en peterselie olie,
geoosterde courgettesalade met courgettebloem met geitenkaas en hazelnoot, bloemkool met fregola, saffraan en Reypenaer en advocaatmousse en crème met spritskoek en amandelcrumble.


,,,,فلافل

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.572
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20271 Gepost op: 10 april 2021, 14:04:25 »
Tagliatelle in pompoensaus.
Waarschijnlijk staat het al ergens, maar wat doe je door die saus?
Ik heb het recept al eens uitgescheven: Tagliatelle met pompoensaus. Met knoflook, pepertje, salie, nootmuskaat en citroensap krijg je een erg lekkere saus. Je kunt ook wat rode linzen meekoken en meepureren.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20272 Gepost op: 10 april 2021, 19:59:33 »
Dank je, ik had even bij mijn schoonmoeder nagevraagd, zij deed er 6 tenen knoflook in. We gaan eens puzzelen.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.572
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20273 Gepost op: 10 april 2021, 22:02:07 »
Dank je, ik had even bij mijn schoonmoeder nagevraagd, zij deed er 6 tenen knoflook in. We gaan eens puzzelen.
Zes tenen knoflook is lekker, maar geen garantie dat de pompoensaus goed smaakt  :). In alle bescheidenheid: mijn recept is erg lekker, ook al diverse keren (zonder pepertje weliswaar) door kinderen goedgekeurd.

Over kinderen gesproken: vanavond aten we weer eens een volwassen kindermenu. Patat, falafel en een fikse salade van ijsbergsla, rucola, bleekselderij, bospeen, paprika en komkommer met een knoflook-yoghurtdressing.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline niewied

  • *****
  • 1.913
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20274 Gepost op: 11 april 2021, 14:09:49 »
Gegrilde asperges, aardappel, pompoenpitolie, buffelmozza, tzaziki (komkommer, magere joghurt. olijfolie, knoflook, zout en restje auberginepuree)
« Laatst bewerkt op: 11 april 2021, 15:52:26 door niewied »
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Sam

  • ******
  • 7.149
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20275 Gepost op: 11 april 2021, 15:16:43 »
Gebakken aardappeltjes, kidneybonen met ui, paprika en vegetarische spekjes, champignons, appelcompote
« Laatst bewerkt op: 12 april 2021, 22:42:14 door Sam »
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Sven

  • *****
  • 3.907
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20276 Gepost op: 11 april 2021, 20:14:20 »
Gisteren verjaardagsetentje bij een vriend:
Tomaten-linzensoep
Asperges op Vlaamse wijze
Tomaten uit de oven met aardappelnootjes
Chocoladegebak

Vandaag:
Inari sushi en knolselder uit de oven. Daarbij wasabi.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.572
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20277 Gepost op: 11 april 2021, 20:48:40 »
Slow-food pizza  :).
Gemüse ist mein Fleisch

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.594
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20278 Gepost op: 11 april 2021, 21:21:48 »
Mijn vriend had een bloemkool gescoord van 2,5 kilo, dus die gaat de komende week vaker langskomen.

Gisteren een schaaltje met champignons, prei, lente-ui in crème fraîche met kruiden zoals dragon. Afgemaakt in de oven met een bladerdeegdakje. Erbij gekookte bloemkool met daslookboter, en een wiener schitzel (niet die van de veg slager, maar eigen merk supermarkt).

Vandaag bloemkoollasagne, met wite saus, bleekselderij, ui en prei. Erover wat parmezaanse kaas. Ik had er zachte geitenkaas door willen doen, maar kwam er gelukkig op tijd achter dat het geitenkaas met honing was. Het afprijssticketje zat over de naam  ;).

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #20279 Gepost op: 12 april 2021, 19:04:32 »
De knoflook was verbrand dus het werd een vers teentje door de saus met verse pasta, gebakken pompoenpitten, bosui, feta en en kleine broccoli. Was bij elkaar erg lekker.

Nu toevallig weer feta, met courgette, paprika, pasta en een tomatensaus met kappertjes.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken