Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 47 gasten bekijken dit topic.

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19380 Gepost op: 20 september 2020, 15:56:10 »
Gisteren palmkool-crisp en gebakken Chinese kool beide uit de tuin van Willem, bulgur met tuinkruiden (bieslook, dragon, marjolein), gebakken watermeloen en reepjes wortel, gevulde tofu.
Vandaag sperziebonen, gepelde Pellkartoffel(n) gepeld met olijfolie, champignonkroketten (zelf gemaakt), gebakken kastanjechampignon(s), bietensalade van biet uit Willems tuin.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.668
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19381 Gepost op: 20 september 2020, 19:23:42 »
Couscous met augergine en kikkererwten, met lekker rokerige zwarte kardemom.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.668
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19382 Gepost op: 21 september 2020, 19:10:29 »
Een lekker romige risotto gevuld met schorseneren, venkel en kikkererwten (knoflook, pepertje, salie, Italiaanse harde kaas, klontje boter).
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19383 Gepost op: 21 september 2020, 19:52:57 »
Flammkuchen met gestoofde ui, creme fraiche en geitenkaas. Erbij ijsbergsla, tomaat, kikkererwten en paprika met kerrie dressing. Meloen toe.
,,,,فلافل

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19384 Gepost op: 22 september 2020, 08:53:17 »
Een lekker romige risotto gevuld met schorseneren, venkel en kikkererwten (knoflook, pepertje, salie, Italiaanse harde kaas, klontje boter).
Schorseneren: keukenmeidenverdriet  :) Ik vind het een interessante groente maar ik ben niet zo goed in het proeven van subtiele smaakjes. Hoe verhoudt dit zich tot de venkel en de harde kaas, blijft er nog genoeg schorsenerensmaak over voor iemand die niet zo goed is in subtiele smaakjes?

Ik at gisteren een ovenschotel met pasta met verse spinazie, champignons en een stevige kaassaus met feta en oude kaas (verre van subtiel!).

Vanavond een champignonrisotto, zonder kaas maar met room om het af te maken. Erbij een frisse salade van wat er in de koelkast en op het aanrecht ligt en op moet.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.668
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19385 Gepost op: 22 september 2020, 11:34:35 »
Een lekker romige risotto gevuld met schorseneren, venkel en kikkererwten (knoflook, pepertje, salie, Italiaanse harde kaas, klontje boter).
Schorseneren: keukenmeidenverdriet  :) Ik vind het een interessante groente maar ik ben niet zo goed in het proeven van subtiele smaakjes. Hoe verhoudt dit zich tot de venkel en de harde kaas, blijft er nog genoeg schorsenerensmaak over voor iemand die niet zo goed is in subtiele smaakjes?
Ik vind dat de Italiaanse kaas juist goed combineert met de subtiele smaak van schorseneren. En de smaak van venkel wordt na verwarmen ook een stuk subtieler, het anijzige vind ik ook goed bij schorseneren passen. Uiteraard heb ik van de andere smaakmakers relatief weinig genomen, die zouden anders de smaak wel erg gaan overschaduwen.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19386 Gepost op: 22 september 2020, 19:54:52 »
Palmkool crisp met Parmezaanse kaas op het laatst meegecrispt, bietenstamppot, spinazie-kaasburgers (AH), gebakken aubergine met tamari-honing-gember-knoflookpasta. De palmkool en de biet  komen van Willem, de aubergine van Wies.
Morgen is Selly jarig, hoera in de gloria, de nimbus en de heiligenschijn.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.668
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19387 Gepost op: 22 september 2020, 20:19:24 »
Bandnudeln in salieboter. Erbij een salade van ijsbergsla, bleekselderij, bospeen, paprika, komkommer en kidneybonen in yoghurt-mosterddressing.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19388 Gepost op: 22 september 2020, 21:14:31 »
Dagenlang: groene kool van de tuin met omelet/ tofu/ geitenkaas.
Ik denk dat we er wel 4 dagen van gaan eten.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken


Offline meisbaer

  • *****
  • 5.622
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19390 Gepost op: 22 september 2020, 22:48:26 »
Frietje van Bram,met bamischijf  :angel:

Offline Sven

  • *****
  • 3.927
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19391 Gepost op: 23 september 2020, 11:08:49 »
In Rothenburg ob der Tauber, pizza met aardappel en gegrilde groenten. Meer Beiers dan Italiaans maar wel best lekker.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19392 Gepost op: 23 september 2020, 13:56:21 »
Flammkuchen met lekker veel champignons, gepofte knoflook en oude kaas.
Verder voor morgen en de diepvries een grote pan bolognese saus met champignons, paprika, veel tomaat, een scheut rode wijn en basis kruiderij.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.622
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19393 Gepost op: 23 september 2020, 21:59:20 »
Volkoren wraps met kerrieaardappels, sperzieboontjes, prei, uien hardgekookt ei.

Morgen ga ik aardappels en een pompoenstoofpotje maken.. erover wat feta.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.668
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19394 Gepost op: 23 september 2020, 23:26:51 »
Käse-Gemüse-Spätzle.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.668
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19395 Gepost op: 24 september 2020, 21:00:45 »
Schelpjespasta met groenten en limabonen in tomatensaus. Wij hebben dit gerecht ondertussen Muschelnuscheln gedoopt.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19396 Gepost op: 24 september 2020, 21:20:01 »
Pasta met geklutst ei, geitenkaas, courgette en gegrilde paprika.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Sven

  • *****
  • 3.927
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19397 Gepost op: 25 september 2020, 10:22:47 »
In een restaurant in Nürnberg: selderijschnitzels met gebakken rozemarijnkrieltjes en een salade.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19398 Gepost op: 25 september 2020, 12:50:17 »
Eergisteren rijst gebakken met ui, wortel, paprika, knoflook en wat soto-specerij en bouillonpoeder, petebonen en jerukblad, erbij sperziebonen, gebakken tempe, en shaslik van rooktofu, ui, paprika in tamarisaus/knoflook-/gemberpasta.
Gisteren rest van de gebakken rijst, gewokte Chinese kool, Valesschnitzel met wat gebakken paprika, bloemkool, sperziebonen (die nu eindelijk op zijn).
Vandaag frites, Flammkuchen gemaakt van worteltortillabodem (AH) en bedekt met ui, tomaat, spinazie, geraspte Goudse kaas en geraspte Parmezaanse, en voorts, denk ik, sugar snaps (vroeger noemden we een soortgenoot peultjes, maar die naam is vervluchtigd, in de ban gedaan en vervangen, evenals de peul zelve: zo werkt fugaciteit).
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19399 Gepost op: 25 september 2020, 18:59:11 »
Salade van slasoorten, huttekase en kikkererwten, en pannenkoeken (die niet heel goed lukten ...).
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken