Een roast van tofu, ei, wortel, prei, boekweitgrutten, rest venkel/ radicchioblad gevuld met grote, witte bonen uit blik, gemalen wortel en biet, pompoenpitolie en pepersaus/ even gemagnetroniseerde spruiten met zout en nootmuskaat in gesmolten boter. Die roast overigens gewoon in een bakpan met olijfolie bereid, deksel erop en op het laatst deksel open om water eruit te dampen. De bereiding had ook in de magnetron gekund, hete lucht en op het laatst grill. Zo is er van alles mogelijk. Die term roast heb ik van Tertia gepikt, ik zou het baksel noemen.
En misbaksel disroast, huh. Ach ja, je probeert eens wat. Uitmergelen zullen we niet.
We zijn overigens een nieuw gerecht aan het voorbereiden de Pava rôti modenii. Die roast zal in elk geval met balsamico-crème uit Modena worden bereid. Het concept is: blokjes goed gebakken tofu (die uit de toko zijn ook prima) in een met olijfolie ingeolied ovenschoteltje bedekken met snippers paprika, wortel, appel en ui. Daarover gemalen walnoot. Giet een mengsel van balsamico-crême, kokosmelk (goed schudden), witte miso zout en suiker (beetje bij beetje toevoegen, roeren en proeven) erover en zet in de oven of in de magnetron (grill plus 500 Watt magnetronvermogen). Zorg voor een mooi korstje (is gekaramelliseerd)
Eet er een goed bereide, stevige aardappelpuree bij (boter en olijfolie erin en op het laatst wat fijngesneden bieslook en vers salieblad). Zing een liedje voor het eten van dit maal.