We hadden eergisteren gasten, 4 mensen erbij dus. We hadden bereid:
• salade / met o.a. appel, gebakken selderieknol, pompoenpitolie en pecannoot
• soep / met o.a. venkel en kokosmelk
• basmati rijst gekookt met geraspte kokos/ met o.a. gebakken bloemkoolparels, suikerpeultjes, buffelmozzarella en paprika-coulis
• dessert / met perzikcompote, stukjes meloen in port gemarineerd, en ijs.
Gisteren rest van de rijst met bloemkoolparels, groene asperges gewokt met groene okra en bedaan met kokosmelk , nootmuskaat en korianderpoeder, tempe, eerst in de zon op een vensterbank in de keuken gedroogd, in blokjes gesneden, gefrituurd en daarna geconfijt met palmsuiker, geraspte laoswortel, ketumbar (gemalen korianderzaden) en een mespunt sambal oelek.
Vandaag rest groene asperges gewokte met suikerpeultjes, zojuist bereide humus en eveneens net gefabriceerde moutabal (geblakerde aubergine etc, zie eerder bericht hierover), platbrood dat ik rooster en laat afkoelen zodat het knapperig wordt, maar mijn vrouw eet het direct, slap en wel, na het kort geroosterd te hebben.