Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 15 gasten bekijken dit topic.

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.625
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17060 Gepost op: 05 maart 2019, 00:14:53 »
Hartige taart met champies, rode ui, aardpeer, prei en courgette. Met geraspte pecorino. Erbij salade.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17061 Gepost op: 05 maart 2019, 18:35:34 »
Vandaag een workshop in Leiden. Bij binnenkomst lunch met lekkere broodjes, allemaal vegetarisch. Na afloop borrel met broodjes vegaburger, wraps met Indiaas gekruide groente en kikkererwten, reepjes wortel en komkommer met dip, bietenballen. Dat is dan ook meteen maar mijn avondeten geworden  :). O ja, ik heb nog wel een kleine Griekse salade (zonder feta) voor in de trein, die moet nog wel op.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Hedwig

  • ****
  • 793
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17062 Gepost op: 05 maart 2019, 23:20:38 »
Heerlijke linzenschotel gegeten bij vriendin, met komkommersalade en dikke yoghurt met koriander.

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17063 Gepost op: 06 maart 2019, 07:49:47 »
Zondag: vegaballetjes, aardappeltjes en restjes groenten (courgette, paprika).
Maandag: ‘kapsalon’ van zoete aardappel, tempeh, veldsla en tomaat met knoflooksaus.
Gisteren diepvriespizza.
Vandaag denk ik nasi goreng met tempeh en satésaus.

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17064 Gepost op: 06 maart 2019, 08:58:27 »
Pizza!

Vanavond ben ik later dan gebruikelijk thuis i.v.m. een vergadering aan het einde van de dag, dus alvast vooruit gekookt. Er staat een pasta klaar met aubergine en tomatensaus. Die gaat met mozzarella erop de oven in.

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17065 Gepost op: 06 maart 2019, 14:58:27 »
Ik bedoelde inderdaad V. Goed om weten dat het daar lekker is. Voor de volgende keer :)

Toen mijn vrouw en ik vorig jaar in Tallin waren ook bij V gegeten, twee keer. Was steeds zo goed beklant, dat reserveren nodig was. Prima eten, goed bier ook. Opvallend zo een Vega in een typisch vleesland.
« Laatst bewerkt op: 06 maart 2019, 15:16:42 door niewied »
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17066 Gepost op: 06 maart 2019, 15:16:07 »
Gisteren: ghomi (polenta met geraspte kaas erdoor), geraspte bloemkool gebakken in de wok met grof in lengte gesneden witlof (prima combinatie, de bloemkool komt in mooie gebakken korreltjes door de lof bladen), een nieuwe champignon-kaasburger van AH (ook prima, maar dit soort burgers maak je beter zelf als je geen luie bui hebt), sperzieboontjes met een groenten-kokosmelksaus.
Vandaag: Corne de Gatte (geitenhoorn, kleine Waalse aardappeltjes, bij AH in de bonus), gewokte spinazie, een zelfgemaakte burger van rest ghomi en fijngehakte TVP...ik denk gestoofde koolrabi ook nog.
« Laatst bewerkt op: 08 maart 2019, 13:34:00 door niewied »
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17067 Gepost op: 06 maart 2019, 16:59:48 »
Pasta met aubergine (manlief) en courgettes (ik). Erbij haloumi.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.625
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17068 Gepost op: 06 maart 2019, 17:52:35 »
Vanavond weer naar een concert, dus een wrap (veg slager beef) en een salade'tje (linzen avocado) van de AH to go.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17069 Gepost op: 06 maart 2019, 20:54:51 »
Een ovenschotel van bloemkool en bleekselderij met penne in een mosterdsaus, bedekt met mozzarella en bestrooid met nigella.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17070 Gepost op: 07 maart 2019, 19:42:43 »
Aardappeltjes uit de oven met knoflook en citroenrasp. En een salade van ijsbergsla, maïs, tomaat, bosui, bieslook, feta en knoflookdressing.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17071 Gepost op: 07 maart 2019, 21:07:26 »
Tagliatelle met salieboter. Erbij gestoomde spruitjes, wortel, bloemkool en kidneybonen (gekruid met nootmuskaat en lemon myrtle).
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17072 Gepost op: 08 maart 2019, 13:37:04 »
een zelfgemaakte burger van rest ghomi ....

Mijn vrouw bereidde deze als volgt: rest ghomi, en erdoor fijngemalen walnoot, prei, wat geitenkaas en een ei. Goed mengen en bakken in olijfolie. Prima burgers, Wienueburgers.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17073 Gepost op: 08 maart 2019, 19:04:27 »
Pittige spinazie in fillodeeg, gerold als dunne sigaartjes, met de hand opsnoepen met een fijn glas wijn.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17074 Gepost op: 08 maart 2019, 19:36:41 »
Pittige spinazie in fillodeeg, gerold als dunne sigaartjes, met de hand opsnoepen met een fijn glas wijn.
Alleen spinazie of ook nog iets als feta of ricotta erdoor? Smaakmakers? Lijkt me lekker.

Wij aten vanavond couscous met 'zeven' groenten (bloemkool, waspeen, bleekselderij, kikkererwten). Blijft een van mijn favoriete gerechten.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17075 Gepost op: 08 maart 2019, 19:39:05 »
Gisteren een eenvoudige pasta met tomatensaus en wat kaas.
Vandaag een risotto met champignons, broccoli, tomaat en cannellinibonen.

Offline Sven

  • *****
  • 3.927
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17076 Gepost op: 08 maart 2019, 20:11:24 »
"kikti gyros" bij Vegger, een nieuwe vegan fastfoodzaak in Brussel (Sint-Gillis). Het bleek een soort kapsalon te zijn: friet, vegan gyros en daar bovenop een gemengde salade. Geen kaas, maar ook niet nodig. Aanrader.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.625
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17077 Gepost op: 08 maart 2019, 21:49:05 »
Gisteren had ik zelf pizza gemaakt, maar een beetje haast dus het deeg was niet superveel gerezen. En daarna teveel beleg erop gedaan, dus was niet helemaal zoals het bedoeld was. Maar nog goed eetbaar  ;)

Vandaag pastasalade met nootjes en veel rauwkost erdoor.

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17078 Gepost op: 10 maart 2019, 08:16:16 »
Gisteren pasta pesto met sperzieboon, boerenkool en kappertjes.

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #17079 Gepost op: 10 maart 2019, 12:33:11 »
Gisteren jasmijnrijst (Basmatirijst van Tilda heeft geen geur meer, deze trouwens ook niet), gebakken tempe, champignon-kaasburger, venkel-selderieknolsoep, in olijfolie en boter gestoofde koolrabi, mango pickle, gumbo van grote witte en bruine bonen met garam masala, komijn, madrascurry en sojasaus.
Vandaag naar Mei Wah in Eindhoven, een Chinees, Winner “ Asian restaurant of the year 2019” by Gault & Millau, die me meldt dat hij heel goed veggie kan koken en of ik het alsjeblieft even van te voren wil melden, dan kan de kok iets extra’s doen. Een dochter vertelde me dat er een gezelschap kwam, waarvan er een een veganist bleek te zijn. De restauranthouder zei: Geen probleem, ik zal lekker eten voor u maken en voor meneer de veganist extra lekker. Tja, dus onaangekondigd kan ook.

Ik denk dat ik maar eens met Sven in Brussel op restaurant ga.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank