Er zijn mooie paarse, gele en de normale oranje wortels te koop bij de AH. Ook kochten we er die paarse truffelaardappelen. Die moet je beslist niet in de magnetron koken, maar in de schil in een pan met water. Duurt ongeveer 20 minuten.
Dan ontvel ik ze en bak ze, al dan niet gehalveerd, in olijfolie en een beetje boter. Zout erop. Prima. Mijn vrouw maakte er gemengde gestoofde wortel bij in een dunne aardappelmeelsaus met zout en aardbeienmousse/-moes. Mooie kleuren allemaal. Ook nog een Vetaraburger. Ik vind die prima.
In Nuenens dreven weer boleten, dit jaar slaan we ze maar eens over. Te veel gegeten.
Bij de AH nu ook veggie börek gevuld met spinazie en feta. lijkt wat op dat Griekse filodeegbaksel van Eelco, maar dan Turks en gerold. Prima voor lunch, ook koud.
Gisteren wreef mijn vrouw plakken in de magnetron verhitte tofu in met een mengsel van umebusimoes (zoute Japanse pruim) en sojasaus (geen ketjap, tamari). Daarna gewenteld in bloem en gebakken. Prima tofubaksels.