Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 30 gasten bekijken dit topic.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13480 Gepost op: 22 februari 2017, 21:02:27 »
Pasta bolognese met sojagranulaat, knol- en bleekselderij, wortel en paprika. Bestrooid met Grana Padano.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline neleH

  • *****
  • 1.736
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13481 Gepost op: 23 februari 2017, 08:21:45 »
Roergebakken venkel, broccoli, champignons kerstomaat en puntpaprika en een klein beetje kaas, met la ratte aardappels en Mc2 burger van de Vegetarische slager.

Zijn dit lekkere aardappelen? Hoe heb je ze bereidt?

Offline Sven

  • *****
  • 3.927
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13482 Gepost op: 23 februari 2017, 08:29:38 »
Pompoensoep uit een pak, omelet met gegrilde groenten (diepvries) en een restje bruine rijst met linzen. Ik heb dus niet lang in de keuken gestaan...
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Windigo

  • ****
  • 525
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13483 Gepost op: 23 februari 2017, 08:50:55 »
Penne met  licht pittige geroosterde paprikasaus en halloumi.
Nothing tastes like compassion feels

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13484 Gepost op: 23 februari 2017, 09:30:36 »
Pasta met een rode saus met prei en paprika er in. Erbij mozzarella. Heel blikje tomatenblokjes was wel veel voor 1 persoon, meer een soep dan saus.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline jol

  • *****
  • 2.653
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13485 Gepost op: 23 februari 2017, 09:40:49 »
Ik at een salade met nootjes en gebakken portobello, daarbij gebakken aardappeltjes.

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13486 Gepost op: 23 februari 2017, 09:58:04 »
Pasta met een rode saus met prei en paprika er in. Erbij mozzarella. Heel blikje tomatenblokjes was wel veel voor 1 persoon, meer een soep dan saus.
Ik gebruik ook altijd een heel blikje voor 1 persoon, maar laat het wel een tijdje pruttelen zodat het goed inkookt en echt een lekker dikke saus wordt.

Vanavond eet ik zelfgemaakte pizza met paprika-tomatensaus, die laat ik ook altijd erg lang doorkoken want ik hou niet van een te natte saus op mijn pizza. Tegelijk maar even een pan bolognesesaus maken, als ik toch met tomaten, paprika en champignons bezig ben.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline neleH

  • *****
  • 1.736
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13487 Gepost op: 23 februari 2017, 12:06:19 »
https://www.ah.nl/producten/product/wi234848/mutti-polpa
Ik gebruik altijd deze blikjes voor op de pizza. 1 blikje is precies genoeg voor 2 pizza's.

Ik maak mijn pizzadeeg van dit pak met een zakje gedroogde gist.
https://www.ah.nl/producten/product/wi214286/la-tua-farina-bloem-voor-pizzadeeg
Ik maak het deeg in de keukenmachine (easy peasy) en laat het rusten (er staat 2 uur op de verpakking, maar na 3 kwartier is het ook al prima). De hoeveelheid is tamelijk ruim, van een half pak maak je met gemak 3 of wel 4 pizza's (ik hou van een dunne bodem).

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13488 Gepost op: 23 februari 2017, 12:32:05 »
Ik gebruik dezelfde bloem, maar dan met verse gist. Ik maak deeg van 500 gram bloem en daar haal ik inderdaad met gemak 6 pizzabodems uit. Ik laat het altijd wel een uur of twee rijzen, dat vind ik bij verse gist lekkkerder, anders smaakt het nog erg "gistig". Ik hou ook erg van een dunne bodem maar maak de pizza's best groot.
Ik maak de saus zelf op basis van verse of gepelde tomaten, ui, paprika en veel kruiden. Die laat ik dan een half uur inkoken en dan de staafmixer er doorheen. Ik gebruik ook wel eens alleen verse tomaat, ontveld, in blokjes, en dan net even gebakken in olijfolie tot het meeste nat er uit is. Dat is erg lekker voor een traditionele margherita met een romige mozzarella.

Ik heb nu al trek in pizza  :hungry:
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline neleH

  • *****
  • 1.736
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13489 Gepost op: 23 februari 2017, 12:59:45 »
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212403641548786&set=a.1604674599434.76767.1313192750&type=3&theater

Ik geniet nog na (die tomatensaus is heel puur en tomatig, niet zo geconcentreerd oid).

Offline Gem

  • ***
  • 303
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13490 Gepost op: 23 februari 2017, 19:06:56 »
Groentekroket en een patatje  ;D

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13491 Gepost op: 23 februari 2017, 20:56:16 »
Een ovenschotel van bloemkool, bleekselderij en wortel in een mosterdsausje met venkel- en karwijzaad. Bedekt met aardappelpuree en een laagje paneermeel.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.624
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13492 Gepost op: 23 februari 2017, 21:15:17 »
Bruine bonen met o.a knolselderij en perziken uit blik.  Mijn vriend had gekookt  ;)

Offline Windigo

  • ****
  • 525
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13493 Gepost op: 24 februari 2017, 10:23:31 »
Hutspot met een vegetarische rookworst van Tivall (eerste keer dat ik die probeer) en uienjus.
Nothing tastes like compassion feels

Offline jol

  • *****
  • 2.653
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13494 Gepost op: 24 februari 2017, 11:49:54 »
Hutspot met een vegetarische rookworst van Tivall (eerste keer dat ik die probeer) en uienjus.

en hoe beviel die?

Wij aten toast met paddenstoelen, vegan salami, salade, fruit toe.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13495 Gepost op: 24 februari 2017, 19:49:26 »
Spinaziestamppot! Erbij een kidneybonenburger (met sjalotje, peterselie, pepertje, eitje erdoor).
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Hedwig

  • ****
  • 793
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13496 Gepost op: 24 februari 2017, 21:01:00 »
Linguine met pompoensaus, parmezaan en peterselie

Offline Hedwig

  • ****
  • 793
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13497 Gepost op: 24 februari 2017, 21:04:30 »
Bruine bonen met o.a knolselderij en perziken uit blik.  Mijn vriend had gekookt  ;)
Is dat een verontschuldiging hahaha zo van, je eet het dan maar op hè

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.624
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13498 Gepost op: 24 februari 2017, 21:25:40 »
Meer van, hij maakt soms nogal aparte combi's  ;D

Vandaag was hij iets subtieler, macaroni met tomatensaus en groenteballetjes.

Offline Sven

  • *****
  • 3.927
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #13499 Gepost op: 24 februari 2017, 22:31:09 »
In het bedrijfsrestaurant: wortelsoep, paprika courgette aubergine met tomatensaus, pilav van bruine rijst met paprika.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.