Zoet-zuur ingemaakte courgette is geweldig! Ik heb ook nog een potje staan, maar ik krijg die niet open.
Geweldig, maar er zijn toch van die grote dekselgrepen voor? Of als truc: heet water over deksel, dan zet dat iets uit, sneller dan de massa glas en de uitzettingscoëfficiënt van glas is, meen ik, kleiner dan van metaal.
Eten vandaag [twee gasten die culi-onbenul zijn, net als prof. Trudy Dehue (die zegt alleen bloemkool te kunnen koken, hoe die haar proefschrift schreef?) en die krasse knar die met de arts Rama Polderman was getrouwd. Ik denk dat Rama, die erg goed kon goochelen en een vader had die mooi Schubertliederen zong, dus ondervoed is gestorven].
Wat een geleuter allemaal, excuus. We eten dus:
• Slaatje met avocado en nierboontjes
• Vol au vent met kerstomaat en feta
• Groentenbouillon
• Ghomi van polenta en boekweitgrutten/ gestoofde herfstgroenten/ teriyakitori
• Banaan met ijssnicker en wodka