Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 63 gasten bekijken dit topic.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.666
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8500 Gepost op: 11 juli 2014, 00:02:47 »
Lunch: een hele lading kerstomaten, brood en verschillende kazen. Vanavond terug naar huis, gevlogen met KLM (Aalborg-Amsterdam: ketelchips, wijntje - Amsterdam-Hannover: kaassnacks, water). Erg weinig dus, maar na een paar dagen hotelontbijt, conferentielunch en restaurantdiner is dat helemaal niet erg.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8501 Gepost op: 11 juli 2014, 17:46:40 »
Gepofte zoete aardappel gevuld met geitenkaas, tomaat, bosui en salsa verde.  En een salade van ijsbergsla met tomaat, paprika, komkommer, rode ui, cashewnoten en romige knoflook-peperdressing.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.666
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8502 Gepost op: 11 juli 2014, 18:07:35 »
Gebakken aardappeltjes. En een salade van ijsbergsla, radijs, wortel en komkommer met een yoghurt-mosterd-honingdressing.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8503 Gepost op: 11 juli 2014, 20:54:50 »
Gepofte zoete aardappel gevuld met geitenkaas, tomaat, bosui en salsa verde.  

 :hungry:
Hier gebakken koolrabi, oesterzammensalade, Niemeijer stokbrood met aioli en geitenkaas.
,,,,فلافل

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8504 Gepost op: 12 juli 2014, 00:28:45 »
Eters. Bruschetta met cannelinibonenpuree en paprika (weer ja, het was nogal een grote portie), crostini met pijnboompitjes, kappertjes, rozijnen en abrikozen, artisjokken met amandelsaus voor, geroosterde ui, venkel-sinaasappelsalade en gnocchi met kerstomaatjessaus hoofd en semifreddo met rozensiroop en granaatappelpitjes na.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8505 Gepost op: 12 juli 2014, 13:59:48 »
Gepofte zoete aardappel gevuld met geitenkaas, tomaat, bosui en salsa verde.  

 :hungry:
Hier gebakken koolrabi, oesterzammensalade, Niemeijer stokbrood met aioli en geitenkaas.
Hoe maak jij je koolrabi lekker?
Ik heb er nog minstens 3, maar ik blijk er niet zo dol op...
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8506 Gepost op: 12 juli 2014, 14:17:13 »
Gepofte zoete aardappel gevuld met geitenkaas, tomaat, bosui en salsa verde.  

 :hungry:
Hier gebakken koolrabi, oesterzammensalade, Niemeijer stokbrood met aioli en geitenkaas.
Hoe maak jij je koolrabi lekker?
Ik heb er nog minstens 3, maar ik blijk er niet zo dol op...

Hm als je het niet zo lekker vindt is het een wat lastig ingredient.
Het beste is in de salade met een romige mosterddressing. Schil ze flink dik, en snij er juist heel dunne plakjes van. In de salade kan ook paprika, appel, peterselie, feta.
Of juist in blokjes en dan met een yoghurtkerriedip dippen. Kerrie past er ook wel bij.

In mijn gebakken variant bleef de smaak heel puur, dus dat is als je het niet zo lekker vindt niet zo interessant.
,,,,فلافل

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.666
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8507 Gepost op: 12 juli 2014, 15:17:14 »
Hoe maak jij je koolrabi lekker?
Ik heb er nog minstens 3, maar ik blijk er niet zo dol op...
Zoals Selly al schreef: in de salade, of met een dipsaus. Of gepaneerd en gebakken. Een curry van koolrabi met kokosmelk is ook erg lekker. Koolrabi-aardappelgratin.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8508 Gepost op: 12 juli 2014, 16:04:40 »
Ik vreeste al, dat koolrabi nou eenmaal koolrabi blijft, en rauw lijkt het me nog sterker? Met kokos lijkt me wel lekker. Gelukkig zijn de paarse redelijk opgegeten door de slakken.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.622
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8509 Gepost op: 12 juli 2014, 18:30:32 »
Ik vind reepjes gekookte koolrabi lekker bij kaasfondue. Maar het blijft koolrabi, helaas :-\

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8510 Gepost op: 12 juli 2014, 20:38:59 »
Vooraf een hard gekookt eitje met kewpiemayo en peterselie. Roti met kerrie-aardappels, sperziebonen en goegherie.Toe chocolade-avocadofudge.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.622
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8511 Gepost op: 12 juli 2014, 20:53:33 »
Gisteren risotto met o.a. waterkers, champies, courgette, geraspte geitenkaas.
Vandaag mie met vegoballetjes en veel groenten (door vriend gemaakt). Met no een beetje zand van de prei erin  :P

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8512 Gepost op: 12 juli 2014, 20:55:51 »
Aardappelgratin en salade van gepofte biet met creme faiche, dille en bieslook.
,,,,فلافل

Offline jol

  • *****
  • 2.653
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8513 Gepost op: 12 juli 2014, 23:36:57 »
Seitan'gulash' met spelt en nu zit ik aan een aalbessen-sinaasappel-rum smoothie

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.666
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8514 Gepost op: 13 juli 2014, 00:34:01 »
Wat hebben jullie toch tegen koolrabi? Het is tenslotte geen rode biet?  ;D

Na een klein kookexperimentje vanmiddag aten we vanavond van een buffet tijdens een bruiloftsafterparty. Heel erg lekkere tomatensoep met paprika, goed brood, lekkere kaasjes, quiche met courgette, uientaart, Griekse salade, olijven, tomaat-mozzarella.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.160
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8515 Gepost op: 13 juli 2014, 01:11:58 »
Een Dutch weedburger!
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8516 Gepost op: 13 juli 2014, 12:56:27 »
Niet te vertrouwen, die Italianen. Maar u beoefent zelf toch ook een bijzonder en merkwaardig soort fusion-kookkunst, vind ik, Heer Niewied.

Ha, ja en ook nog al die vreselijke typefouten die ik pleng.
Hier nog een fusie(confusie):

Vandaag geurrijst: basmatirijst gekookt met ui, een teen knoflook, wat lavendel- en marjoleinbloem, scheut olijfolie en theelepeltje bouillonpoeder. Gepaneerde tofu, sperzieboontjes, gebakken paprika met wortel en ui, eikenbladsalade met kruiden uit de tuin.
Ga er een De Leckere bier (Utrecht) bij drinken.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8517 Gepost op: 13 juli 2014, 14:23:40 »
Wat hebben jullie toch tegen koolrabi? Het is tenslotte geen rode biet?  ;D

Na een klein kookexperimentje vanmiddag aten we vanavond van een buffet tijdens een bruiloftsafterparty. Heel erg lekkere tomatensoep met paprika, goed brood, lekkere kaasjes, quiche met courgette, uientaart, Griekse salade, olijven, tomaat-mozzarella.
Vanavond gelukkig biet! :)
Ik denk gebakken, net wat spannender dan gekookt. Erbij wat gegrilde feta. Ernaast een kleine portie tuinbonen en wat pasta. Vanmiddag og soep van courgettes die opmoeten.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8518 Gepost op: 13 juli 2014, 15:29:59 »
"Wat hebben jullie toch tegen koolrabi? Het is tenslotte geen rode biet?  Grin"


Koolrabi: een uit de kluitgewassen stengelverdikking. Net als de jongste dochter Selly zei, als salade, maar ik snijd er ook repen van en wok ze. Smaak: zelf erbij verzinnen, kerrysaus, tomatensaus, bloemkoolpap met nootmuscaat, pepersaus, pindasas, Malisaus (pinda, ui en tomaat), zoetzure gembersaus, wijnsaus, gewoon wat boter en zout.
Je kunt er, anders dan met biet, die te veel eigen smaak heeft, alle kanten mee uit.
Biet: vind ik altijd geweldig, als salade, gestoofd, rauw. (Mijn moeder had, toen ik vier was, een waarzegger geraadpleegd en die zei dat ik elke dag bietensap moest drinken. Die werd rauw geperst en nergens mee verrijkt. Vond ik minder. Mijn moeder kon ook niet koken. Jongste kleindochter van haar gelukkig wel.)  
« Laatst bewerkt op: 14 juli 2014, 16:47:20 door niewied »
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Re:Wat eten we vandaag?
« Reactie #8519 Gepost op: 13 juli 2014, 15:33:51 »
Welkom terug heer Niewied!

Mie opgebakken in kokosvet met Surinaamse pindasaus, wortel, rettich, groene puntpaprika en peper, komkommer, sjalot, knoflook.
Toe chocopavlova met mascarpone, aardbeien, blauwe en kruisbessen :heart:

Ha, dank, alles OK met U?  Ja mooi kokosvetbaksel, moet ik ook eens doen. Ik zit altijd maar met olijf-, rijst- of zonnebloemolie te bakken. Maar kokosvet, goed idee.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank