Vier dagen sesshin (zenretraite) dus ik at daar met de pot mee. Leuk, maar ingewikkeld ritueel met je eigen schaaltjes en bestek (stokjes en een lepel) (Edit:
Oryoki kommetjes dus) dat je ook steeds weer af moet wassen aan tafel. Het went en heeft ook wel wat.
's Avonds was er meestal soep met brood (en kaas en ander beleg). 's Ochtends warme pap met iets erbij, tijdens lunchtijd was het wat uitgebreider: warm eten.
Hier wat het ongeveer was allemaal:
zondagavond: pompoensoep met brood, sla.
maandagochtend: pap met yoghurt. Havermout?
Maandag lunch: rijst met groene kool en salade, volgens mij witlof
Maandagavond: soep met brood.
Dinsdagochtend: pap met tutti frutti (Warm)
Dinsdagmiddag: rijst ofzo, pompoen, iets met tofu, sla
Dinsdagavond: Soep, brood
Woensdagochtend: een soort rijstepap, (zwartoog?)bonen, sojasaus, nori. (echt heel lekker, niet verwacht).
Woensdagmiddag: zuurkool (kan je gewoon met stokjes eten), een soort mais/champignons, sojabrokmengsel, en sla. En: een toetje (!) havermout (?) slagroom en noten.
Woensdagavond: eh.... zuurkoolsoep? Met dat sojabrokmengsel (ze zijn zuinig), brood en sla.
Donderdagochtend: broodontbijt, fruitsalade en yoghurt en roerei.
Donderdagmiddag: een ovengerecht, beetje sla.
We dronken er thee bij.
Bij de koffie/thee was er fruit en 's avonds kregen we nog een klein koekje. Op Oudjaarsdag waren er oliebollen en zelfs bubbels en wat lekkers.