Een blikje tomatenblokjes erbij is ook een goed idee, hoewel ik vaak 'binding' mis in (zelfgemaakte) pastasaus. Het blijft vaak vrij vochtig en niet een iets dikkere saus. Tot op heden doe ik er dan vaak een beetje maizena bij maar dat is het ook niet helemaal.
Een blikje geconcentreerde tomatenpuree erdoor doet ook wonderen.
Die van de Aldi is fijn, maar ik zou die wel een tijdje mee laten pruttelen zodat de scherpte die Sam noemt er wat af gaat. Weinig tijd? Bak het dan even in wat olijfolie in een koekenpan, maar let op dat ie niet te droog (aan)bakt.
En als je een volgende keer begint met verse tomaten, dan kun je ook overwegen om die te raspen en dan in te koken.
Gister aten we een restje aardappelgratin met nog meer kaas (red leicester, cheddar en goudse) erover en gestoofde prei met mosterd en sjalot.
Vanavond proberen we de shoarma van We Love Nature (Vivera) met paprika's, komkommer, tomaat, ui, ijsbergsla en een sojayoghurt-knoflooksaus met dille, peterselie, koriander en munt. Toe delen we een mango.