Kookafspraakje met mijn nichtje, eerder een verkapte kookles. Eerst een bezoek aan de toko, met uitleg wat daar allemaal te koop is. De buit: kokosmelk, rode linzen, basmatirijst, kurkuma, komijnzaad, karwijzaad, venkelzaad, kardemom, mosterdzaad, garam masala, en madame-janette-pepertjes, plus pappadums en een mangochutney. Knoflook en gember hadden we al. Koolrabi was bij de Jumbo niet te krijgen, dus het werd toch maar een pompoencurry.
Rustig mise-en-place gemaakt: knoflook, gember, pepertje gesnipperd; tomaten ontveld en fijngesneden; pompoen geslacht. Daarna pappadums in een droge pan geroosterd. En vervolgens een pompoencurry gemaakt: de helft van de knoflook, gember, pepertje met de pompoen, kokosmelk en specerijen stapgewijs toegevoegd (keukenhulpje nichtje moest telkens proeven). Tegelijkertijd een dal van rode linzen en ontvelde tomaten (op smaak gebracht met de garam masala, en de andere helft van knoflook, pepertje, gember). En basmatirijst dus.
Binnen drie kwartier een uitgebreide Indiase maaltijd, die erg lekker was. Doodsimpel, dit kan ze zo namaken (en dat zal ze ook doen - ze heeft nu tenslotte een leuke verzameling specerijen). En we hadden bewust te veel gemaakt, dus ze kan nog minstens twee dagen smullen van mijn/haar kookkunsten. Ondertussen natuurlijk ook bijgekletst.