Zaterdag was de maandelijkse biomarkt op het Noordplein en we hadden ons te buiten gegaan aan allerlei leuke producten. Daar moest 's avonds van genoten worden, we aten daarom een lekker volle salade en daarbij diverse lekkere hapjes: gevulde olijven, kalamata olijven, brood met overheerlijke walnootolie van Nederlandse noten, kersen. Ik had ook nog kaasgehaktballetjes gemaakt, tomaatjes met knoflook geroosterd en een wijncocktail met zomerfruit gebrouwen.
Zondag het resterende brood van zaterdag gebruikt voor vegetarische worstebroodjes (simpel, tivallworstjes gebruikt) met brandnetelmosterd (ook al van die markt) en heel veel rauwkost. De man at daar nog frieten bij met zelfgemaakte knofloooksaus. Die had ik alvast gemaakt voor vandaag want dan eten we zelfgemaakte falafel met zelfgemaakte knoflooksaus (als dat nog maar genoeg is) en zelfgemaakte saus van geroosterde puntpaprika's en tomaten met gepofte knoflook. Daarbij meloen met feta en alweer een grote bak salade, deze keer opgeleukt met geblancheerde broccoli en geroosterde amandelen. Voor de feestelijkheid (er zijn gasten) ook nog een toetje: vers fruit en een glaasje walnotenTok (soort advokaat, ook al van die markt).