"Wat hebben jullie toch tegen koolrabi? Het is tenslotte geen rode biet? Grin"
Koolrabi: een uit de kluitgewassen stengelverdikking. Net als de jongste dochter Selly zei, als salade, maar ik snijd er ook repen van en wok ze. Smaak: zelf erbij verzinnen, kerrysaus, tomatensaus, bloemkoolpap met nootmuscaat, pepersaus, pindasas, Malisaus (pinda, ui en tomaat), zoetzure gembersaus, wijnsaus, gewoon wat boter en zout.
Je kunt er, anders dan met biet, die te veel eigen smaak heeft, alle kanten mee uit.
Biet: vind ik altijd geweldig, als salade, gestoofd, rauw. (Mijn moeder had, toen ik vier was, een waarzegger geraadpleegd en die zei dat ik elke dag bietensap moest drinken. Die werd rauw geperst en nergens mee verrijkt. Vond ik minder. Mijn moeder kon ook niet koken. Jongste kleindochter van haar gelukkig wel.)