Gisteren aten we boerenkool (Grünkohl oder sagt Ihr Krauskohl Herr Eelco?): geritst, even geblancheerd (gegroeneerd), gehakt, gebraden met een uitje en op het laatst een half glaasje wodka erop. Van de Groningers geleerd, maar dan met zuurkool en jenever.
Erbij een exoot: bami/sojanoedels gebakken met ui, knoflook, wortel en besprenkeld met tamari, gebakken tofu en gebakken bloemkool, op het laatste stukjes kommer erbij, bouillon en aardappelmeel plus water zodat een dunne saus ontstaat. Moest wel even kijken: aardappelmeel geeft doorzichtige saus en maïzena niet. Vergeet ik wel eens.
Vandaag in elk geval balletjes van gebakken rijst, een ei en gekookte/geritste en fijngestampte maïs, boontjes in hoisin/knoflooksaus ( ik kan niet nalaten om hoshiminsaus te zeggen) en eens verder kijken wat het mooie weer brengt.
Mevrouw Sam: prei pie, mooi woord.
Verboden mededeling: een neger die terug loopt wordt nat.